Απλές και έξυπνες συμβουλές για να είστε ασφαλείς όταν ταξιδεύετε

Όταν ταξιδεύετε, ειδικά για διακοπές είναι συναρπαστικό, αλλά το θέμα είναι να μην παρασυρθείτε από τον ενθουσιασμό σας και να παραμείνετε ασφαλείς.

Οι προφυλάξεις που πρέπει να έχετε στο νου σας όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, διασφαλίζουν ότι μειώνονται οι πιθανότητες για απρόοπτα που είναι ικανά να σας χαλάσουν τη διάθεση και το ταξίδι.

7 συμβουλές για να είστε ασφαλείς όταν ταξιδεύετε

Κάντε έρευνα

Ανακαλύψτε όσα περισσότερα μπορείτε για τον προορισμό σας πριν πάτε, π.χ. ποιες είναι οι ασφαλέστερες περιοχές, στατιστικά στοιχεία εγκλήματος, κριτικές από άλλους ταξιδιώτες και μιλήστε με ντόπιους. Μάθετε τους αριθμούς τηλεφώνου για το αστυνομικό τμήμα της περιοχής που θα μείνετε, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και την πλησιέστερη πρεσβεία ή προξενείο.

Μην τραβάτε την προσοχή

Επιλέξτε ρούχα που δεν θα ξεχωρίζουν και δεν θα τραβούν την προσοχή, επειδή οι εγκληματίες στοχεύουν άτομα που φαίνεται ότι είναι ξένοι. Όταν μελετάτε χάρτες, να κοιτάτε διακριτικά και να είστε προσεκτικοί όταν πλησιάζετε άτομα για να ζητήσετε οδηγίες.

Επιπλέον, σκεφτείτε να αγοράσετε εξοπλισμό, όπως πορτοφόλια που εφαρμόζουν μέσα από τα ρούχα, που θα δυσκολέψει τους πορτοφολάδες να σας κλέψουν μετρητά και άλλα τιμαλφή.

Δημιουργήστε αντίγραφα των εγγράφων σας

Έχετε αντίγραφα του διαβατηρίου, της άδειας οδήγησης ή της ταυτότητας. Να τα έχετε αποθηκευμένα και στο email σας ή σε cloud. Με αυτόν τον τρόπο, εάν χρειαστεί θα έχετε τα σωστά χαρτιά.

Ενημερώστε φίλους και οικογένεια

Είναι πάντα καλή ιδέα να ενημερώνετε τους φίλους ή τους συγγενείς για το που θα βρίσκεστε. Δώστε ένα αντίγραφο του δρομολογίου σας σε δικούς σας ανθρώπους.

Να είστε προσεκτικοί με το δημόσιο Wi-Fi

Μην αφήνετε την ευκολία πρόσβασης στο Διαδίκτυο να βλάψει την κρίση σας. Οι χάκερ που θέλουν να κλέψουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας όταν χρησιμοποιείτε δημόσιο Wi-Fi, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών πιστωτικών καρτών.

Προστατέψτε το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας

Κάντε το δωμάτιο που θα μείνετε ακόμα πιο ασφαλές, έστω κι αν το ξενοδοχείο σας διαθέτει ισχυρά συστήματα ασφαλείας.

Προσοχή με τις selfies

Όταν προσπαθείτε να τραβήξετε την ιδανική φωτογραφία, να προσέχετε πάντα τα προσωπικά σας αντικείμενα και να είστε προσεκτικοί όταν πλησιάζετε αγνώστους. Το να γνωρίζεις νέους ανθρώπους και να μαθαίνεις για τον πολιτισμό τους κάνει το ταξίδι ευχάριστο, αλλά εάν κάποιος κοντά σας συμπεριφέρεται παράξενα ή αν αισθάνεστε άβολα, φύγετε αμέσως.

Να είστε ασφαλισμένοι

Σε κάποιους υπάρχει η εσφαλμένη αντίληψη ότι οι ταξιδιώτες δεν απαιτούν ταξιδιωτική ασφάλιση. Μπορεί να έχετε κάποια κάλυψη στο εξωτερικό με την ασφάλιση υγείας σας.

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην σας προστατεύσει πλήρως από πιθανή ασθένεια, βλάβη ή ακόμα και θάνατο όταν βρίσκεστε σε ξένο έδαφος.

Επίσης, πρέπει να ασφαλίσετε τα υπάρχοντά σας, ενώ εάν πρόκειται να ταξιδέψετε για επαγγελματικό ταξίδι, ρωτήστε το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού εάν υπάρχει πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης υπαλλήλων.

Διαβάστε επίσης

Μ. Χρυσοχοΐδης: Οι ελλείψεις, οι προσλήψεις και οι νέες μεταρρυθμίσεις στα χέρια του νέου Υπουργού Υγείας

Οι καλύτερες τροφές για την υψηλή αρτηριακή πίεση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.