Επτά συμβουλές ενός πολύπειρου ταξιδιώτη που μάλλον δεν ακούτε συχνά – Τα τσιγάρα και ο γάντζος ασφαλείας

Οι συμβουλές ενός πολύπειρου και πολυταξιδεμένου ταξιδιώτη, ειδικά σε δύσκολες συνθήκες, όπως σε μια χώρα που βρίσκεται σε εκρηκτική κατάσταση, είναι πολύτιμες, ακόμα και για τους τουρίστες του καλοκαιριού.

Ο 29χρονος Trey Yingst είναι ανταποκριτής του Fox News στην Ιερουσαλήμ και τα τελευταία 5 χρόνια έχει βρεθεί σε εμπόλεμες περιοχές, όπως στην Λωρίδα της Γάζας και την Ουκρανία.

Healthstories Επτά συμβουλές ενός πολύπειρου ταξιδιώτη που μάλλον δεν ακούτε συχνάΈχει καλύψει 70.000 μίλια ταξιδεύοντας αεροπορικώς, οδικώς και με τρένο, καθώς πέρασε το μισό έτος στη Ουκρανία. «Είναι μια μεγάλη χώρα και τις περισσότερες φορές πετάμε ως τη Βαρσοβία, από όπου περνάμε τα σύνορα με την Ουκρανία και μετά ταξιδεύουμε οδικώς για επτά ώρες ως το Κίεβο», είπε ο Yingst στο Bloomberg.

 

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι ένας έμπειρος ταξιδιώτης και μοιράστηκε στο Bloomberg τις καλύτερες συμβουλές στις οποίες έχει καταλήξει έπειτα από όσα έχει ζήσει στον δρόμο. Μάλιστα, είναι πολύ απλές!

– Φτιάξτε έναν αυτοσχέδιο συναγερμό στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Όταν ο Yingst μένει σε ένα ξενοδοχείο όπου ανησυχεί για την ασφάλειά του, φτιάχνει έναν μικρό «συναγερμό». Τοποθετεί ένα μπουκάλι νερού πλάι στην πόρτα και πάνω του στερεώνει ένα μικρό αντικείμενο, όπως το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης. Έτσι, εάν κάποιος ανοίξει την πόρτα όσο εκείνος κοιμάται, το τηλεκοντρόλ θα πέσει στο πάτωμα, κάνοντας αρκετό θόρυβο για να τον ξυπνήσει.

– Πάρτε μαζί έναν γάντζο ασφαλείας.

Όταν ήταν φοιτητής, ο Yingst έκανε ορειβασία και από τότε συνηθίζει να παίρνει στα ταξίδια του έναν γάντζο ασφαλείας. Τον κρεμά στην ζώνη ή στην τσάντα του, ώστε να μπορεί να κουβαλά πράγματα, έχοντας τα χέρια του ελεύθερα. Αυτό του φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμο όταν σε επεισόδια στην Ιερουσαλήμ έγινε χρήση δακρυγόνων. Ο δημοσιογράφος είχε κρεμάσει στον γάντζο του μία μάσκα αερίων, ώστε να έχει ελεύθερα τα χέρια του να τραβά φωτογραφίες. Τελικά, την χρειάστηκε. Επίσης, χρησιμοποιεί τον γάντζο για να κρεμάσει την τσάντα του στην βαλίτσα με ροδάκια, ώστε να μην χρειάζεται να την κουβαλά στην πλάτη.

– Εμπνεύστε στα παιδιά σας την αγάπη για τα ταξίδια με βιβλία.

Ο ίδιος ταξίδευε αρκετά όταν μεγάλωνε, καθώς η οικογένειά του πίστευε ότι ο καλύτερος τρόπος για να μορφώσει τα παιδιά ήταν μέσω των ταξιδιών. Εκείνος αγαπούσε ένα βιβλίο για την Αίγυπτο και έτσι, όταν έγινε 16 χρόνων, η οικογένεια ταξίδεψε εκεί. Μέχρι και σήμερα, είναι η αγαπημένη του χώρα, κάτι το οποίο αποδίδει σε εκείνο το ταξιδιωτικό βιβλίο.

– Σημειώσεις για ώρα ανάγκης.

Συνήθως, οι περισσότεροι έχουμε όλα τα στοιχεία που μπορεί να χρειαστούμε σε ένα ταξίδι στο κινητό μας. Τι θα γίνει, όμως, αν το κινητό χαθεί ή ξεμείνει από μπαταρία; Ο δημοσιογράφος συνηθίζει να τοποθετεί μέσα στο διαβατήριό του ένα χαρτάκι με στοιχεία έκτακτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα το τηλέφωνο της πρεσβείας του στην χώρα όπου βρίσκεται.

– Επιλέξτε το σωστό ξενοδοχείο και μπορεί να βρεθείτε σε μία χρονομηχανή.

Το αγαπημένο του ξενοδοχείο είναι το Sheraton Grand Doha, γιατί τον μεταφέρει στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

– Την ιστορία δεν την βλέπετε μόνο στα μουσεία.

Όταν βρίσκεστε σε ένα μέρος σαν την Αίγυπτο, θυμηθείτε ότι πολλά από τα αρχαία ευρήματα δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα. Έτσι, εάν σας ενδιαφέρει η ιστορία, επισκεφθείτε τις αρχαιολογικές ανασκαφές. Μπορείτε να πάρετε σχετικές πληροφορίες στο ξενοδοχείο σας.

– Πάρτε μαζί σας τσιγάρα, ακόμα και εάν δεν καπνίζετε.

Ο Yingst έχει αντιληφθεί από τα ταξίδια του ότι τα τσιγάρα μπορούν να φτιάξουν γέφυρες σε μία ξένη χώρα. Ο ίδιος τα χρησιμοποιεί για να «σπάσει τον πάγο», είτε βρίσκεται σε ένα σημείο ελέγχου ή σε ένα ξένο μέρος όπου θέλει να πιάσει κουβέντα με κάποιον άγνωστο. Επίσης, έχει διαπιστώσει ότι ένα μικρό αναμνηστικό από την δική του χώρα μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος για να πιάσει φιλίες και να κάνει επαφές.

Διαβάστε επίσης

Ο σταράτος Γιάννης, η ανερχόμενη Ειρήνη και η «απερχόμενη» Agata

Γ. Σιάσος: Πρώτος σε σταυρούς στις πρυτανικές εκλογές του ΕΚΠΑ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.