Χρήσιμες συμβουλές για να μην πέσετε θύμα κλοπής στα ταξίδια σας

Στα ταξίδια σας δεν θέλετε πέσετε θύμα κλοπής και να γίνετε στόχος για τους κλέφτες καθώς είναι από τις πιο άσχημες εμπειρίες να βρεθείτε σε ένα ξένο μέρος χωρίς ταυτότητα, διαβατήριο και χρήματα.

Ο έξυπνος ταξιδιώτης παραμένει όσο πιο διακριτικός γίνεται για να παραπλανήσει τους κλέφτες που θεωρούν ότι είναι εύκολο θύμα κλοπής.

Δώδεκα τρόποι για να μην πέσετε θύμα κλοπής στα ταξίδια σας

1. Επιλέξτε προσεκτικά την ταξιδιωτική σας γκαρνταρόμπα, περιορίζοντας τα έντονα χρώματα και βέβαια τα φανταχτερά κοσμήματα.

2. Να είστε προσεκτικοί στο check-in στο αεροδρόμιο και στους σταθμούς τρένων και λεωφορείων. Να έχετε πάντα τις αποσκευές σας μπροστά σας σε σημείο που μπορείτε να τις βλέπετε ανά πάσα στιγμή.

3. Κουβαλάτε υπολογιστή; Μην το βάλετε στον έλεγχο ασφαλείας ακτίνων Χ έως ότου είστε έτοιμοι να το κάνετε μόνοι σας. Οι απατεώνες εργάζονται σε ομάδες. Ο άντρας μπροστά ​​σας κρατά την ουρά αφήνοντας σκόπιμα τα ρέστα στην τσέπη του για να ενεργοποιήσει τον ανιχνευτή μετάλλων. Ενώ περιμένετε να περάσετε, ο σύντροφός του βγάζει τον υπολογιστή σας από τον μεταφορικό ιμάντα.

4. Να έχετε πάντα ένα ελαφρύ φουλάρι στην τσάντα σας. Είναι ιδανικό για να δένετε την τσάντα της φωτογραφικής μηχανής ή τον υπολογιστή σας στο καλάθι αποσκευών σας. Φανταστείτε την έκπληξη ενός κλέφτη όταν προσπαθεί να το αρπάξει και να τρέξει.

5. Η ιδανική τσάντα ταξιδιού έχει μια εσωτερική θήκη με φερμουάρ και είναι αρκετά μεγάλη για να μεταφέρει λίγα χρήματα και μερικά απαραίτητα. Θα πρέπει επίσης να έχει ένα μακρύ λουρί ώμου που να είναι αρκετά παχύ ώστε να μην κόβεται εύκολα. Φορέστε το λουράκι σε όλο το σώμα σας με το πορτοφόλι μπροστά, στο στομάχι σας. Συνηθίστε να κρατάτε το χέρι στην τσάντα σας ανά πάσα στιγμή. Με αυτό το είδος της γλώσσας του σώματος, οι πορτοφολάδες δεν θα μπουν καν στον κόπο να έρθουν κοντά σας!

6. Ωστόσο, αν κάποιος προσπαθήσει να την αρπάξει, αποφύγετε το κακό παραδίδοντας αμέσως την τσάντα σας. Γιατί θα έχετε τα πραγματικά τιμαλφή σας, τα επιπλέον μετρητά, τις πιστωτικές κάρτες, τις ταξιδιωτικές επιταγές τις τραπεζικές κάρτες, το διαβατήριο και την ταυτότητα κάτω από τα ρούχα σας, σε μια βαμβακερή ζώνη χρημάτων.

7. Κλειδώνετε πάντα την πόρτα του δωματίου του ξενοδοχείου σας διπλά. Και, αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό όπου μένετε, μην αφήνετε ποτέ τα τιμαλφή σας αφύλακτα. Έχετε την τσάντα ή τη ζώνη χρημάτων στο μπάνιο όταν κάνετε ντους. Με αυτόν τον τρόπο ξέρετε ότι είναι ασφαλή.

8. Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ όταν είστε έξω. Εάν δεν έχετε καθαρό μυαλό και γρήγορα αντανακλαστικά, γίνεστε ευάλωτος στόχος ή… μπορεί ακόμη και να αφήσετε πίσω την πιστωτική σας κάρτα σε ένα εστιατόριο και να μην ξέρετε ότι την έχετε χάσει μέχρι το επόμενο πρωί.

Το 99% των ανθρώπων που προσφέρουν σε έναν ταξιδιώτη φαγητό ή ποτό είναι απλώς ευγενικοί. Να είστε πολύ προσεκτικοί με το υπόλοιπο 1%. Η χρήση ναρκωτικών είναι πάντα μια πιθανότητα και θα μπορούσατε να ξυπνήσετε και να διαπιστώσετε ότι όλα τα χρήματα και οι πιστωτικές σας κάρτες έχουν φύγει.

9.Ποτέ, ποτέ μην μετράτε τα χρήματά σας δημόσια. Αυτή είναι μια ανοιχτή πρόσκληση για ληστεία.

10.Θέλετε να ξεγελάσετε εντελώς τους κλέφτες; Στον προορισμό σας, αγοράστε κάτι στα τοπικά παντοπωλεία. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την πλαστική τους σακούλα για να μεταφέρετε το πορτοφόλι σας και τη φωτογραφική μηχανή σας. Κανείς δεν θα μαντέψει ποτέ ότι έχετε χρήματα και φωτογραφική μηχανή αντί για γάλα και αγγούρια!

Η Sam Bachand, Διευθύντρια Λιανικών Υπηρεσιών Συναλλάγματος της Royal Bank, έδωσε τις εξής συμβουλές στο journeywoman.com, απαντώντας σε ερώτηση τι θα έκανε αν της έκλεβαν την πιστωτική κάρτα και την τραπεζική της κάρτα σε μια μικρή πόλη της Ιταλίας στις 11 το βράδυ.

Η Bachand απάντησε ότι “…αν είχα προετοιμαστεί σωστά, αυτή η κλοπή θα ήταν μόνο μια ταλαιπωρία και όχι μια συμφορά.

Ακολουθούν μερικές από τις συμβουλές της για να αποφύγετε να πέσετε θύμα κλοπής στα ταξίδια

1) Μοιράστε τα χρήματά σας! Πάρτε ταξιδιωτικές επιταγές, πιστωτικές κάρτες, προπληρωμένες κάρτες καθώς και μετρητά. Ποτέ μην έχετε τα πάντα στο ίδιο μέρος.

2) Να είστε προετοιμασμένοι! Πριν φύγετε από το σπίτι, καταγράψτε (σε τρία αντίτυπα) τους αριθμούς των ταξιδιωτικών επιταγών και των τραπεζικών καρτών. Το ίδιο ισχύει και για όσα στοιχεία μπορεί να χρειαστείτε για να δηλώσετε μια κλοπή. Αφήστε μια λίστα σε κάποιον στο σπίτι, μια στη ζώνη χρημάτων σας και μια στη βαλίτσα σας.

3) Να είστε δημιουργικοί! Κρύψτε τα χρήματά σας έκτακτης ανάγκης σε περίεργα μέρη, π.χ. σε ένα μπουκάλι βιταμινών με μερικά χάπια μέσα. Το μπουκάλι δεν είναι διαφανές και οι κλέφτες γενικά δεν ενδιαφέρονται για τη Βιταμίνη C σας.

4) Φροντίστε να ελέγξετε τους περιορισμούς στις πιστωτικές σας κάρτες. Μιλήστε με την τράπεζα σας πριν τα ταξίδια για το τι πρέπει να κάνετε αν πέσετε θύμα κλοπής.

Συμβουλή μπόνους

Όταν άλλοι ταξιδιώτες σας ρωτούν με τι ασχολείστε και δεν είστε σίγουροι αν μπορείτε να τους εμπιστευτείτε, πείτε ότι είστε αστυνομικός.

Αυτοματοποιημένα Τραπεζικά Μηχανήματα

  • Ελέγξτε το περιβάλλον — εάν το AΤM βρίσκεται σε κακώς φωτισμένο ή κρυφό χώρο, χρησιμοποιήστε άλλο.
  • Έχετε έτοιμη την κάρτα σας — μην περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή να βγάλετε το πορτοφόλι σας για να τη βρείτε.
  • Χρησιμοποιήστε το σώμα σας για να αποκρύψετε τη συναλλαγή, ώστε όποιος βρίσκεται πίσω να μην μπορεί να δει όταν εισάγετε τον αριθμό PIN σας.
  • Μην αφήνετε ποτέ πίσω την απόδειξή σας — να την έχετε πάντα μαζί σας για τα αρχεία σας.

Διαβάστε επίσης

Μίνα Γκάγκα: Τα παιδιά με ιώσεις μπορούν να πηγαίνουν σε όλα τα Κέντρα Υγείας του λεκανοπεδίου

O κίνδυνος καρδιαγγειακού θανάτου παραμένει αυξημένος ακόμα και 18 μήνες μετά την COVID-19

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.