4 λόγοι για να κάνετε κάμπινγκ αυτό το Σαββατοκύριακο

Το να περπατήσετε στην ύπαιθρο και να ζήσετε τα θαύματα της φύσης, μέσω του κάμπινγκ, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεφύγετε από το χάος και το άγχος της μεγαλούπολης. Η κατασκήνωση για το Σαββατοκύριακο μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να υποδεχτείτε κάποια περιπέτεια, συγκίνηση και ηρεμία στη ζωή σας.

Όπως αναφέρει το themindsjournal.com, το κάμπινγκ μπορεί να σας βοηθήσει να απομακρυνθείτε από όλες τις πολυπλοκότητες της ζωής σας για λίγες μέρες. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία, ποδηλασία,  ψάρεμα, κολύμπι ή να περάσετε χρόνο με την οικογένειά σας στη φύση.

Ανεξάρτητα από το πώς θέλετε να περάσετε το χρόνο σας, απλώς το να βρίσκεστε ανάμεσα σε απόκρημνα βουνά, καταπράσινα δάση, καθαρές λίμνες και κάτω από τον έναστρο νυχτερινό ουρανό μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Το κάμπινγκ μας βοηθά να ζήσουμε μια πιο υγιή και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Καλή υγεία και ευεξία 

Μελέτες έχουν δείξει ότι η πιθανότητα να βιώσει κανείς καλή υγεία και γενική ευεξία αυξήθηκε σημαντικά όταν κάποιος περνά χρόνο στη φύση για τουλάχιστον 120 λεπτά την εβδομάδα. Σε σύγκριση με τα αστικά περιβάλλοντα, τα άτομα που περνούν περισσότερο χρόνο σε φυσικά περιβάλλοντα, είτε το Σαββατοκύριακο είτε πολλές σύντομες επισκέψεις μέσα στην εβδομάδα, τείνουν να αναφέρουν καλή υγεία και ευεξία. Αυτό παρατηρήθηκε ακόμη και σε ηλικιωμένους και άτομα που πάσχουν από μακροχρόνια προβλήματα υγείας.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Αρκετές μελέτες έχουν βρει ότι ο χρόνος στη φύση και η ενασχόληση με υπαίθριες δραστηριότητες όπως η κατασκήνωση ή η κολύμβηση στο δάσος (Shinrin-Yoku), συνδέεται στενά με την πρόληψη ασθενειών, την προαγωγή της υγείας και τη «βελτίωση διαφόρων αποτελεσμάτων υγείας και ευεξίας».

Μεταξύ των άλλων καλά τεκμηριωμένων πλεονεκτημάτων για την υγεία του κάμπινγκ, οι ερευνητές διαπίστωσαν ό,τι το να είσαι στη φύση μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση διαφορετικών ιατρικών συμπτωμάτων και καταστάσεων που σχετίζονται με το άγχος και το στρες.

Επίσης μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση πολλών «ψυχολογικών συμπτωμάτων», όπως

Ανησυχία
Κατάθλιψη
Διαταραχές διάθεσης
Σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης
Στρες που σχετίζεται με τον τρόπο ζωής
Συνολική ποιότητα ζωής

4 λόγοι για να κάνετε κάμπινγκ αυτό το Σαββατοκύριακο

Είναι δωρεάν

Αν δεν έχεις να διαθέσεις μεγάλο budget στις διακοπές σου, το ελεύθερο camping θα σου δώσει τη λύση. Αν και χρειάζεται να επενδύσεις ένα ποσό ώστε να πάρεις τα κατάλληλα εξαρτήματα και εξοπλισμό, το έξοδο αυτό δεν θα σε επιβαρύνει πάνω από μία φορά. Έτσι, γλιτώνεις τα έξοδα του ξενοδοχείου, τα οποία μπορείς να τα αξιοποιήσεις για κάτι άλλο.

Δοκιμάζεις τα όριά σου

Είτε έχεις κάνει είτε όχι ξανά κάμπινγκ κάθε φορά είναι και μια νέα περιπέτεια. Ίσως είναι ακριβώς αυτό που κάνει τους ανθρώπους να το αγαπάνε ή να το μισούν αντίστοιχα. Για σένα, όμως, ήρθε η ώρα να το ζήσεις με το δικό σου τρόπο και άρα να ζήσεις τα δικά σου όρια.

Γνωρίζεις νέο κόσμο

Σε όποιο μέρος κι αν πας  υπάρχουν άτομα που μοιράζονται την ίδια ηρεμία και το ίδιο φυσικό τοπίο. Είναι η καλύτερη ευκαιρία, λοιπόν, να κάνεις νέες γνωριμίες, νέες επαφές και να διευρύνεις τους ορίζοντές σου.

Έρχεσαι σε επαφή με τη φύση

Ένας από τους κυριότερους λόγους που κάνει κάποιος κάμπινγκ είναι η αμεσότητα που του προσφέρει με τη φύση. Είτε έχεις στήσει στην παραλία είτε στο κοντινό δάσος, οι ήχοι, η θέα και η αίσθηση θα σε κάνουν να νιώσεις τη χαλαρότητα που δεν μπορεί να σου προσφέρουν σε καμία περίπτωση η πόλη και η φασαρία της καθημερινότητας.

Διαβάστε επίσης 

Προορισμοί με υπέροχες παραλίες σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα

Στην Ελλάδα οι περισσότεροι θάνατοι ανθρώπων από κεραυνό

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.