Προορισμοί με υπέροχες παραλίες σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα

Τα μικρά παραθαλάσσια χωριουδάκια και τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι ότι πρέπει για οικογενειακές  εξορμήσεις σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, προκειμένου να περάσετε όμορφα και χωρίς να ταλαιπωρηθείτε με τις μετακινήσεις σας.

Αγκίστρι

Το Αγκίστρι, από τα ωραιότερα νησιά του Αργοσαρωνικού, είναι το τέλειο μέρος για να περάσετε ένα μέρος των καλοκαιρινών σας διακοπών και το αγαπάνε πολύ οι οικογένειες με μικρά παιδιά και βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα.

Στο Αγκίστρι θα βρείτε φανταστικές παραλίες με γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, μεταξύ άλλων η Σκάλα, που είναι δίπλα στο λιμάνι από τις πιο δημοφιλείς του νησιού με άμμο και ρηχά νερά, η Δραγονέρα, οργανωμένη με ομπρέλες, όπως και η παραλία Μεγαλοχωρίου είναι οι καλύτερες επιλογές για οικογένειες.

Επίσης, το Αγκίστρι είναι ένα νησί που ενδείκνυται για να πάρετε ποδήλατο μαζί σας ή να νοικιάσετε και μπορείτε να απολαύσετε κι άλλες αθλητικές δραστηριότητες όπως πεζοπορία και υδάτινα σπορ.

Τυρός

Με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας και τα βουνά του Πάρνωνα ο Τυρός, στο νομό της Αρκαδίας, έχει τρεις οικισμούς: τον Άνω, τον Κάτω και την Παραλία Τυρού, όπου έχει αναπτυχθεί πολύ τουριστικά τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, είναι από τα πιο όμορφα παραθαλάσσια μέρη για οικογενειακές διακοπές.

Στο παραθαλάσσιο Τυρό μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατο για να απολαύσετε τη διαδρομή. Εκεί αξίζει να καθίσετε για φαγητό στα ταβερνάκια που έχουν φρέσκο ψαράκι κατευθείαν από τις τράτες. Μάλιστα, ακριβώς απέναντι είναι οι Σπέτσες όπου απέχουν μόνο 16 ναυτικά μίλια.

Στον Άνω Τυρό που βρίσκεται στις πλαγιές του βουνού Πάρνωνα έχει ωραίες διαδρομές για πεζοπορία.  Εκεί, τα περισσότερα σπίτια έχουν κρατήσει τα κυνουρικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής τους. Ο Άνω Τυρός είναι ιδιαίτερα γραφικός, χτισμένος αμφιθεατρικά σε βουνοπλαγιά με θέα στη θάλασσα.

Καμένα Βούρλα

Ένα παραθαλάσσιο μέρος που το έχουμε συνδυάσει με τις παλιές ελληνικές ταινίες, καθώς κάποιες δεκαετίες πριν υπήρξε από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα. Τα Καμένα Βούρλα βρίσκονται δύο ώρες μακριά από την Αθήνα και είναι ένα μέρος ιδανικό για οικογενειακές διακοπές συνδυάζοντας το βουνό με τη θάλασσα.

Η παραλία είναι μεγάλη με καθαρά νερά, έχει παιδική χαρά και πολλά μαγαζιά στον παραλιακό δρόμο για κάθε ώρα της ημέρας. Πλέον, το μέρος έχει αναπτυχθεί αρκετά μιας και υπάρχουν επιλογές για να περάσετε καλά και να κάνετε εξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Μια αξέχαστη εμπειρία είναι να επισκεφτείτε με το καραβάκι τα Λιχαδονήσια για μπάνιο, ένα μέρος με φυσικό κάλλος, ενώ στα πλεονεκτήματα προσθέτουμε και τα ιαματικά λουτρά που θα βρείτε στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης 

Τέσσερις ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις κορυφαίες της Ευρώπης για το 2022

Θεσσαλονίκη: Βραδιά γνωριμίας με τις νυχτερίδες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.