Αμέσως αντισηπτικό αν πιάσετε αυτά τα αντικείμενα στο αεροπλάνο, στο πλοίο και στο ξενοδοχείο

Το αντισηπτικό πρέπει να το έχετε πάντα και παντού μαζί σας, καθώς η μεγάλη έξοδος για τις καλοκαιρινές διακοπές του Αυγούστου είναι σε εξέλιξη και το ζήτημα είναι αυτές οι διακοπές να είναι ασφαλείς και μακριά από τον κορωνοϊό.

Χρήσιμες οδηγίες υγιεινής για ασφαλείς διακοπές έδωσε ο Υγειονολόγος και Λέκτορας Υγιεινής του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής Κώστας Ντελέζος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αντισηπτικό στο αεροπλάνο

Για όσους ταξιδέψουν με το αεροπλάνο, ο κ. Ντελέζος ανέφερε πως έχει υπάρχει μια σειρά από αντικείμενα που συνήθως έχουν αυξημένο μικροβιακό φορτίο.
«Τα πληκτρολόγια στα κιόσκια ελέγχου εισιτηρίων όταν κάνουμε το αυτόματο τσεκ-ιν, οι πόρπες των ζωνών μέσα στο αεροπλάνο, οι λαβές των σκιάστρων στα παράθυρα, το μάνταλο του δίσκου του τραπεζιού και ο διακόπτη του εναέριου εξαερισμού είναι σημεία που ενώ πολλές φορές ακολουθείται το πρωτόκολλο καθαρισμού στα αεροπλάνα αυτά δυστυχώς διαφεύγουν, επομένως χρειάζεται λίγο περισσότερη προσοχή» επισημαίνει ο κ. Ντελέζος.

Μάσκα στο πλοίο

Για όσους επιλέξουν το πλοίο, «αυτό το καλοκαίρι που ο κορωνοϊός είναι ακόμα μαζί μας, θα προτιμήσουμε να ταξιδέψουμε στο κατάστρωμα. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, στα σαλόνια θα πρέπει να φορέσουμε τη μάσκα μας. Όπως επίσης και στο αεροπλάνο, παρ’ότι δεν είναι υποχρεωτικό», προσθέτει ο κ. Ντελέζος.

Αντισηπτικό στο ξενοδοχείο

Τέλος, όταν φτάσουμε στο ξενοδοχείο, το πιο βρώμικο σημείο όπως έχει καταγραφεί από πολλές έρευνες είναι τα κουβερλί που σκεπάζουν τα κρεβάτια ή τα μαξιλαράκια κοινής χρήσης, τα οποία όπως προτείνει ο κ. Ντελέζος θα πρέπει να απομακρυνθούν «καθώς τα σεντόνια και όλα τα υπόλοιπα πλένονται, αυτά όμως δεν συμμετέχουν τόσο συχνά στα συστήματα καθαρισμού».

Διαβάστε επίσης

Επανάσταση από το ΜΙΤ: Υπέρηχος – αυτοκόλλητο δείχνει την ανάπτυξη του εμβρύου ή τη λειτουργία του σώματος όταν γυμνάζεστε

Αυτό είναι το πρόγραμμα γυμναστικής της Τζένιφερ Λόπεζ κι έχει τέτοιο κορμί στα 53 της

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης για τους εργαζόμενους, οι ελλείψεις φαρμάκων και το άγχος του Μάριου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.