Προσβάσιμη σε επισκέπτες με προβλήματα όρασης από τον Ιούνιο η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη και τα μνημεία της θα είναι προσβάσιμα σε επισκέπτες με προβλήματα όρασης από τον ερχόμενο Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στη διάρκεια του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου για την Προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία στους Δημόσιους Χώρους που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα.

Επισκέπτες με προβλήματα όρασης στην Ακρόπολη

Το υπουργείο Πολιτισμού συνεργάζεται με τον «Φάρο Τυφλών Ελλάδος» για τη δημιουργία τετράγλωσσου έντυπου οδηγού και ειδικών πινακίδων για τη διευκόλυνση των ατόμων με προβλήματα όρασης.

300 άτομα με αναπηρία κάθε μέρα στην Ακρόπολη

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Πολιτισμού, περίπου 300 άτομα με αναπηρία (κατά μέσο όρο) επισκέπτονται την Ακρόπολη σε καθημερινή βάση από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο.

Πέρυσι, το υπουργείο Πολιτισμού παρουσίασε έναν νέο ανελκυστήρα και ειδικά σχεδιασμένα μονοπάτια που διευκολύνουν την πρόσβαση με αναπηρικό αμαξίδιο στα μνημεία της Ακρόπολης.

Το υπουργείο σκοπεύει να κατασκευάσει νέους ανελκυστήρες σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους όπως η Άνω Πόλη της Μονεμβασιάς καθώς και να διευκολύνει τη μετακίνηση με τη χρήση ηλεκτρικών αμαξιδίων γκολφ στην Αρχαία Μεσσήνη, την Αρχαία Ολυμπία, την Πέλλα και τη Νικόπολη.

Οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου Πολιτισμού για τα άτομα με αναπηρία, προβλήματα όρασης κ. λπ., περιλαμβάνουν επίσης:

– τη δημιουργία προσβάσιμου πολιτιστικού περιεχομένου μέσω παραδοσιακών και ψηφιακών μέσων

– καθιέρωση ψηφιακής εκπτωτικής κάρτας για άτομα με αναπηρία

– ίση πρόσβαση σε οπτικοακουστικές πολιτιστικές παραγωγές, αλλά και σε εκπαιδευτικά προγράμματα ανώτερων τεχνών που θα επιτρέψουν στα άτομα με αναπηρία να συμμετέχουν σε μελέτες σχετικά με την προσβασιμότητα μουσείων, πολιτιστικών χώρων, αρχαιολογικών χώρων και μνημείων

– τη χρήση του πολιτισμού ως προληπτικής και θεραπευτικής δραστηριότητας

– ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων με επίκεντρο την κοινωνική ένταξη και την πολυπολιτισμικότητα

– την ανάπτυξη σεμιναρίων και ημερίδων για το προσωπικό του υπουργείου Πολιτισμού και φορείς που δραστηριοποιούνται στον σύγχρονο πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά.

Διαβάστε επίσης

Τι βαθμό πήρε η Ελλάδα στην προετοιμασία για νέα πανδημία και σε ποια θέση είμαστε

Βλεφαρίδες και εξτένσιον: Πως θα μεγαλώσουν πιο γρήγορα με φυσικό τρόπο

Μην κάνετε αυτό το λάθος, όταν κάνετε κράτηση για αεροπορική πτήση στην καρδιά του χειμώνα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.