Μην κάνετε αυτό το λάθος, όταν κάνετε κράτηση για αεροπορική πτήση στην καρδιά του χειμώνα

Υπάρχει ένα λάθος όταν κάνουμε κράτηση για αεροπορική πτήση στην καρδιά του χειμώνα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Αν λοιπόν ανήκετε σε εκείνους που θα ταξιδέψετε για τα Χριστούγεννα σε κάποια παγωμένη πόλη του κόσμου, θα πρέπει να υπολογίσετε τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα για την αεροπορική σας πτήση.

Εάν λοιπόν έχετε προγραμματίσει ένα χειμωνιάτικο αεροπορικό ταξίδι, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσετε κάποιες καθυστερήσεις λόγω καιρικών συνθηκών.

Κράτηση για αεροπορική πτήση νωρίς το πρωί

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την ώρα που κάνετε κράτηση της πτήσης σας κατά τους ψυχρότερους μήνες. Προσπαθήστε να πετάξετε όσο πιο νωρίς μπορείτε μέσα στην ημέρα, καθώς οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις συχνά αυξάνονται και επηρεάζουν τις μεταγενέστερες πτήσεις, συμβουλεύει η bestlifeonline.com.

Η πρώτη πρωινή πτήση μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η κράτηση για την πρώτη αεροπορική πτήση σας γλυτώνει από τις καθυστερήσεις

Όταν κάνετε κράτηση για την πρώτη πτήση, στην πραγματικότητα μειώνετε τις πιθανότητές σας να καθυστερήσετε. Πολλές από τις πτήσεις ακυρώνονται ή καθυστερούν τη νύχτα λόγω των καιρικών συνθηκών. Και με την κράτηση της πρώτης πτήσης, έχετε την ευκαιρία να βγείτε στον διάδρομο προτού χτυπήσει η χιονοθύελλα ή στρωθεί με πάγο.

Φυσικά, οι πρώτες πτήσεις μπορεί και να καθυστερούν μερικές φορές. Το αεροπλάνο για την πρώτη πτήση του πρωινού συνήθως κάθεται στην πύλη έξω κατά τη διάρκεια της νύχτας και εάν οι θερμοκρασίες έχουν πέσει κάτω από το μηδέν, μπορεί να σχηματιστεί παγετός ή πάγος στα φτερά του αεροπλάνου. Το πρώτο πράγμα που ελέγχουν οι πιλότοι είναι η συσσώρευση πάγου, επειδή κάτι τέτοιο δημιουργεί πρόβλημα στα φτερά.

Ακόμα και αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, η διαδικασία αντιμετώπισης του προβλήματος διαρκεί λίγη ώρα, οπότε η καθυστέρηση θα είναι μικρή.

Επίσης αν καθυστερήσει η πρωινή πτήση είστε σε καλύτερη θέση από εκείνους που έχουν κλείσει μια μεταγενέστερη καθυστερημένη πτήση. Όσο αργότερα κάνετε κράτηση, τόσο λιγότερες πιθανότητες θα έχετε να βρείτε μία την ίδια μέρα, που σημαίνει ότι θα πρέπει να πετάξετε την επόμενη μέρα. Εάν κάνετε κράτηση νωρίς το πρωί αλλά ακυρωθεί η πτήση, έχετε περισσότερες πιθανότητες να κλείσετε μια νέα πτήση την ίδια μέρα.

Διαβάστε επίσης

Τρίτη δόση εμβολίου στους 3 μήνες: Τα αναπάντητα ερωτήματα

Βότανα και μπαχαρικά που κρατούν μακριά τις ασθένειες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.