Βλεφαρίδες και εξτένσιον: Πως θα μεγαλώσουν πιο γρήγορα με φυσικό τρόπο

Οι βλεφαρίδες και η συνεχής χρήση των εξτένσιον δεν είναι ότι καλύτερο. Υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν, απλά απαιτείται λίγη υπομονή.

Εάν δεν έχετε την ευλογία των θεών των βλεφαρίδων, η διατήρηση του μήκους και η πυκνότητα είναι μια διαρκώς ανηφορική προσπάθεια. Σίγουρα, μπορείτε να καταφύγετε στα εξτένσιον και τις ψεύτικες βλεφαρίδες, αλλά έχετε ήδη διαπιστώσει ότι αυτή η συνήθεια αυξάνει την πιθανότητα να σπάσουν οι πραγματικές σας βλεφαρίδες, για να μην αναφέρουμε την επακόλουθη ξηρότητα που συμβάλλει σε περισσότερο σπάσιμο.

Βλεφαρίδες και εξτένσιον

Αντί να καταφεύγετε σε βραχυπρόθεσμες λύσεις, μπορείτε να φτάσετε στην κυριολεκτική ρίζα του προβλήματός σας και να μάθετε πώς να μεγαλώσετε τις βλεφαρίδες σας.

Ακριβώς όπως οι τρίχες των μαλλιών, οι βλεφαρίδες πέφτουν φυσικά και αντικαθίστανται σε έναν κύκλο κάθε 6 έως 10 εβδομάδες, επομένως είναι απολύτως φυσιολογικό να χάνετε από μία έως πέντε βλεφαρίδες κάθε μέρα. Οι λεπτές βλεφαρίδες είναι ένα άλλο μέρος της διαδικασίας γήρανσης, οπότε αν οι βλεφαρίδες σας δεν φαίνεται να έχουν το ίδιο μήκος και πληρότητα που είχαν κάποτε, μην ανησυχείτε. Τις περισσότερες φορές, κάποια απόρριψη και αραίωση είναι απολύτως φυσικό και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Οι βλεφαρίδες σας μπορεί να γίνουν εύθραυστες και εύθραυστες λόγω διαφόρων παραγόντων όπως ακατάλληλα προϊόντα για τα μάτια, νέα φάρμακα και υποκείμενες παθήσεις υγείας, οπότε φροντίστε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν η απώλεια βλεφαρίδων σας είναι σημαντική .

Εν τω μεταξύ, μπορείτε να ενισχύσετε την ανάπτυξη των βλεφαρίδων σας με λίγη επιπλέον αγάπη. Φυσικά, κυκλοφορούν στο διαδίκτυο πάρα πολλές συμβουλές, αλλά θυμηθείτε ότι, εδώ μιλάμε για τα μάτια σας, οπότε μην γίνεστε επιθετικοί με τους πειραματισμούς.

Πολλές από αυτές τις μεθόδους δεν είναι πραγματικά αποτελεσματικές – και επιπλέον, θα μπορούσαν να βλάψουν την περιοχή των ματιών σας. Εμπιστευτείτε τις εγκεκριμένες από δερματολόγο τεχνικές που λειτουργούν πραγματικά και είναι καλές για τις βλεφαρίδες σας μακροπρόθεσμα.

Εδώ είναι μερικές από τις βέλτιστες πρακτικές:

Καθαρίζετε και βουρτσίζετε τακτικά τις βλεφαρίδες σας

Σύμφωνα με την Jeannette Graf , MD, δερματολόγο στη Νέα Υόρκη, που μίλησε στο realsimple.com η ρουτίνα των βλεφαρίδων σας θα πρέπει να προσεγγίζεται σαν ένας συνδυασμός της ρουτίνας περιποίησης δέρματος και μαλλιών. Ακριβώς όπως δεν θα πηγαίνατε για ύπνο με μπερδεμένα μαλλιά για να αποφύγετε το σπάσιμο, έτσι και οι βλεφαρίδες σας θα πρέπει να βουρτσίζονται απαλά μία φορά την ημέρα και να τονωθούν οι θύλακες των τριχών. Και επειδή δεν ενυδατώνετε το βρώμικο δέρμα, εφαρμόζετε πάντα τις θεραπείες βλεφαρίδων σας σε καθαρά, ξηρά μάτια. «Ομοίως με τον τρόπο που εφαρμόζετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας τη νύχτα, η ρουτίνα των βλεφαρίδων σας θα πρέπει να είναι με τον ίδιο τρόπο», λέει ο Δρ. Graf.

Χρησιμοποιήστε σέρουμ βλεφαρίδων για να αποφύγετε το σπάσιμο

Όπως έχετε δει, υπάρχουν πολλά φυσικά συστατικά (π.χ. καστορέλαιο, βιταμίνη Ε και λάδι καρύδας) που οι ειδικοί προτείνουν για τις βλεφαρίδες σας. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι αυτά βοηθούν μόνο στην ενυδάτωση και την περιποίηση των βλεφαρίδων σας και όχι στην ανάπτυξη τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τα χρησιμοποιείτε — οι λαμπερές και δυνατές βλεφαρίδες είναι πάντα καλό, σωστά; Τα μαλακτικά βλεφαρίδων βοηθούν στην ενίσχυση τους για να αποτρέψουν το σπάσιμο τους. Δείτε προιόντα που περιέχουν ένα μείγμα αντιοξειδωτικών, καστορέλαιο και εκχυλίσματα αμυγδάλου για τη βελτίωση της απορρόφησης και την υποστήριξη της υγιούς ανάπτυξης των μαλλιών.

Ρωτήστε τον δερματολόγο σας για έναν ορό ανάπτυξης βλεφαρίδων

Όσον αφορά τους ορούς ανάπτυξης βλεφαρίδων, αυτοί περιέχουν ενεργά συστατικά που στην πραγματικότητα διεγείρουν την ανάπτυξη νέων τριχών. Προσέξτε να είναι εγκεκριμένα προιόντα.

Κάντε υπομονή

Ο κύκλος ανάπτυξης των βλεφαρίδων σας απαιτεί έως και τρεις μήνες, ακόμη και με τις κατάλληλες τεχνικές. Μην απογοητευτείτε αν δεν δείτε αποτελέσματα αμέσως – οι βλεφαρίδες σας μπορεί να χρειάζονται λίγο χρόνο για να φτάσουν στη σωστή φάση.

Διαβάστε επίσης

Πώς θα λειτουργούν τα εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιά – Πάνω από 60.000 δόσεις τη Δευτέρα

Οι τροφές της φύσης που μας αδυνατίζουν

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.