Πρόταση Κομισιόν: Με εννεάμηνη ισχύ το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού για ταξίδια εντός ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προτείνει τους εννέα μήνες ως χρονικό όριο ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμών Covid-19 όσον αφορά τα ταξίδια εντός της ΕΕ.

Η πρόταση για τα ταξίδια εντός της ΕΕ

Η Κομισιόν θα προτείνει στα κράτη-μέλη να συνεχίσουν να υποδέχονται όλους τους ταξιδιώτες που έχουν κάνει εμβόλια εγκεκριμένα από την ΕΕ. Καλεί επίσης τις χώρες να δέχονται ξανά από τις 10 Ιανουαρίου ταξιδιώτες εμβολιασμένους με σκευάσματα εγκεκριμένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αναφέρει το έγγραφο.

Η αναφορά σε χρονικό όριο για την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού υποδηλώνει ότι θα χρειαστούν ενισχυτικές δόσεις μετά την παρέλευση του εννεαμήνου.

Κανόνες για τα ταξίδια εντός της ΕΕ

Οι αναθεωρημένοι κανόνες θα επιτρέπουν επίσης τα ταξίδια στην ΕΕ για παιδιά μεταξύ 6 και 17 ετών που έχουν αρνητικό τεστ PCR πριν από την αναχώρηση, ακόμη και αν δεν έχουν εμβολιαστεί.

Οι χώρες της ΕΕ θα μπορούν να ζητούν επιπλέον ελέγχους μετά την άφιξη, καραντίνα ή αυτο-απομόνωση.

Οι προτάσεις θα πρέπει να εγκριθούν από κάθε κράτος-μέλος, ενώ οι προτάσεις για ταξίδια εκτός ΕΕ αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

Όσον αφορά τους εμβολιασμένους με σκεύασμα εγκεκριμένο από τον ΠΟΥ, αλλά όχι από την ευρωπαϊκή Αρχή φαρμάκων, αυτοί θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ PCR, σύμφωνα με την πρόταση.

Επίσης, προτείνεται από την 1η Μαρτίου οι ταξιδιώτες να γίνονται δεκτοί με βάση όχι την χώρα προέλευσης, αλλά το εάν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει. Η πρόταση αυτή αποσκοπεί στο να ενισχυθεί ο ρυθμός εμβολιασμού.

Δείτε περισσότερα στο mononews.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυτό προσπαθεί να πει ο σκύλος σας όταν βάζει το πόδι του πάνω σας – θα λιώσετε από τρυφερότητα

Το 4ο κύμα της πανδημίας κορωνοϊού σαρώνει και τρομάζει την Ευρώπη – Και αυτά τα Χριστούγεννα κινδυνεύουν να χαθούν

Χριστουγεννιάτικες αγορές Ευρώπης 2021: Ποιες θα είναι ανοιχτές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.