Χριστουγεννιάτικες αγορές Ευρώπης 2021: Ποιες θα είναι ανοιχτές

Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές Ευρώπης είναι σήμα κατατεθέν της γηραιάς ηπείρου για την εορταστική περίοδο αλλά το 2021 θα είναι διαφορετικές.

Χριστουγεννιάτικες αγορές Ευρώπης 2021

Πολλές ευρωπαϊκές πόλεις είναι έτοιμες για μια εορταστική επιστροφή στις μαγευτικές χριστουγεννιάτικες αγορές τους αλλά δεν επιστρέφουν όλες οι αγορές το 2021.

Οι αγορές της Αυστρίας κλείνουν προσωρινά καθώς η χώρα μπαίνει σε πλήρες lockdown μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά Charlottenberg του Βερολίνου δεν θα λειτουργήσει για λόγους ασφάλεια της δημόσιας υγείας. Το Μόναχο είχε σχεδιάσει να επαναφέρει την χριστουγεννιάτικη αγορά του στη Marienplatz, ωστόσο την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι η αγορά θα ακυρωθεί λόγω της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων. Με τις λοιμώξεις να αυξάνονται στα ύψη σε όλη την Ευρώπη, είναι πιθανό να ακολουθήσουν κι άλλες τις επόμενες εβδομάδες.

Αλλά αυτή τη στιγμή πολλοί σχεδιάζουν να ανοίξουν ξανά τα περίπτερά τους για την εορταστική περίοδο του 2021, αν και με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, όπως η μείωση του αριθμού των πάγκων και η απαίτηση πιστοποιητικού εμβολιασμού. Κάποιοι θα απαιτήσουν ενισχυμένες μάσκες.

Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές Ευρώπης 2021 που θα ανοίξουν 

Δείτε μερικές από τις δημοφιλείς χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης για το 2021 που έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν αυτήν τη στιγμή και τα μέτρα ασφάλειας στην είσοδο για την  COVID-19.

Βασιλεία, Ελβετία

Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια στολίζουν με τη γοητευτική αρχιτεκτονική της Παλιάς Πόλης της Βασιλείας , μετατρέποντας την πόλη στον Ρήνο στη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Ελβετίας . Τόσο η Barfüsserplatz όσο και η Münsterplatz φιλοξενούν αγορές με ρουστίκ σαλέ χειροτεχνών, καθώς και γαστρονομικές λιχουδιές όπως το Swiss Raclette και το Läckerli (μελόψωμο).

Οι αγορές θα ανοίξουν στις 25 Νοεμβρίου και θα κλείσουν στις 23 Δεκεμβρίου. Η τελετή έναρξης στη Münsterplatz ακυρώθηκε για το 2021.

Οι επισκέπτες ηλικίας άνω των 16 ετών πρέπει να προσκομίσουν έγκυρο πιστοποιητικό COVID στην Ελβετία ή την ΕΕ με κωδικό QR καθώς και ταυτότητα. Όσοι από χώρες εκτός ΕΕ έχουν αναρρώσει από την COVID-19 ή έχουν εμβολιαστεί με εμβόλιο εγκεκριμένο από τον EMA θα χρειαστούν ελβετικό πιστοποιητικό COVID-19.

Βερολίνο, Γερμανία

Αρκετές από τις δημοφιλείς χριστουγεννιάτικες αγορές του Βερολίνου ετοιμάζονται να ανοίξουν για το 2021, αν και θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τους διευρυμένους κανόνες 2-G του Βερολίνου. Αυτοί οι κανόνες απαιτούν από τους πολίτες να εμβολιάζονται ή να δείχνουν ότι έχουν αναρρώσει από τον ιό για να εισέλθουν σε μέρη όπως εστιατόρια, γκαλερί και θέατρα. Οι πιο πρόσφατοι κανόνες απέκλεισαν την επιλογή των διοργανωτών εκδηλώσεων να επιτρέπουν σε μη εμβολιασμένα άτομα άνω των 18 ετών να δείξουν αρνητικό τεστ COVID-19.

Σχεδιάστε να προσκομίσετε αποδεικτικά στοιχεία για την κατάσταση εμβολιασμού ή την ανάρρωσή σας από τον ιό. Οι περισσότερες αγορές επιτρέπουν σε παιδιά κάτω των 12 ετών να εισέλθουν με απόδειξη αρνητικού τεστ COVID-19.

Οι αγορές του Βερολίνου που σχεδιάζουν να ανοίξουν:

Η Winterwelt της Potsdamer Platz, με το λόφο για έλκηθρα για όσους θέλουν να κάνουν ένα μικρό ψεύτικο έλκηθρο, ήταν παραδοσιακά μια από τις πρώτες αγορές που άνοιξαν. Σε κεντρική τοποθεσία στην Potsdamer Platz και όχι μακριά από το Mall of Berlin, άνοιξε στις 29 Οκτωβρίου και θα κλείσει στις 2 Ιανουαρίου.

Η Gendarmenmarkt είναι κρυμμένη ανάμεσα στην αρχιτεκτονική ομορφιά του Französischer Dom και Deutscher Dom . Άνοιξε στις 22 Νοεμβρίου και κλείνει στις 31 Δεκεμβρίου. Αυτή η αγορά χρεώνει ένα ευρώ ανά άτομο είσοδο.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Alexanderplatz, η οποία φιλοξενεί επίσης έναν εκθεσιακό χώρο για βόλτες, ένα παγοδρόμιο, καθώς και παραδοσιακούς πάγκους χειροτεχνών, άνοιξε στις 22 Νοεμβρίου και θα κλείσει στις 26 Δεκεμβρίου.

Η αγορά γύρω από την εκκλησία Kaiser Wilhelm Memorial Church που βρίσκεται στη διάσημη οδό Kurfürstendamm του Βερολίνου λειτουργεί από τις 22 Νοεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου 2022.

Μπριζ, Βέλγιο

Με φόντο τα λιθόστρωτα δρομάκια και τα κανάλια του μεσαιωνικού του κέντρου, χιλιάδες λαμπάκια και περισσότερα από 500 χριστουγεννιάτικα δέντρα θα μεταμορφώσουν 41 δρόμους της Μπριζ σε ένα χειμωνιάτικο παραμύθι στο πλαίσιο των εορτασμών Winter Glow του 2021. Από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 9 Ιανουαρίου 2022, θα βρείτε πατινάζ στον πάγο, ένα χειμερινό μπαρ και τρεις χριστουγεννιάτικες αγορές που βρίσκονται στην πλατεία Market Square, στην πλατεία Simon Steven και στην πλατεία Zand.

Στη Μπριζ, οι υπαίθριες εκδηλώσεις με περισσότερα από 400 άτομα απαιτούν εισιτήριο COVID Safe. Οι επισκέπτες της ΕΕ μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους πιστοποιητικά εμβολιασμού αντί για ένα εισιτήριο για το COVID Safe, αλλά οι επισκέπτες εκτός της περιοχής πρέπει να ακολουθήσουν αυτήν τη διαδικασία αίτησης . Αυτό το εισιτήριο παρέχει απόδειξη ότι είτε έχετε εμβολιαστεί πλήρως κατά του ιού, είτε έχετε αναρρώσει από αυτόν τους τελευταίους έξι μήνες, είτε έχετε αρνητικό τεστ για COVID-19.

Κοπεγχάγη, Δανία

Πίνοντας το Gløgg που περιβάλλεται από χιλιάδες φώτα που αναβοσβήνουν, θα νιώσετε τι εννοούν οι Δανοί όταν χρησιμοποιούν τη λέξη “hygge” για να περιγράψουν την αίσθηση της άνεσης, της ευεξίας και της ευχαρίστησης ενάντια στον καθαρό αέρα του χειμώνα.

Το πάρκο Tivoli Gardens , ηλικίας 175 ετών, που λάμπει με λαμπερά φώτα και έναστρες προβολές, φιλοξενεί τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά του από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου. Για να μπείτε, θα πρέπει να αγοράσετε ένα εισιτήριο καθώς και να δείξετε ένα πάσο Corona ή το επίσημο πιστοποιητικό εμβολιασμού σας. Τα παιδιά κάτω των 15 ετών εξαιρούνται από την επίδειξη κάρτας Corona.

Εν τω μεταξύ, η μαγευτική χριστουγεννιάτικη αγορά Kongens Nytorv βρίσκεται στην πλακόστρωτη πλατεία με το έφιππο άγαλμα του βασιλιά Christian V κοντά στο παλάτι Charlottenborg. Η αγορά άνοιξε στις 12 Νοεμβρίου και κλείνει στις 22 Δεκεμβρίου και είναι δωρεάν.

Εδιμβούργο, Σκωτία

Με φόντο το Κάστρο του Εδιμβούργου, τα Χριστούγεννα του Εδιμβούργου είναι μια από τις πιο αγαπημένες παραδόσεις διακοπών του Ηνωμένου Βασιλείου. Φιλοξενεί αξιοθέατα, όπως βόλτες αναψυχής και παγοδρόμιο, μαζί με τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στο East Princes Street Gardens.

Η αγορά άνοιξε στις 20 Νοεμβρίου και κλείνει στις 4 Ιανουαρίου 2022. Αν σκοπεύετε να κάνετε κάποιες από τις δραστηριότητες όπως πατινάζ στον πάγο, επίσκεψη στο Σπήλαιο του Άγιου Βασίλη ή ιππασία, μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια μέσω του χριστουγεννιάτικου ιστότοπου του Εδιμβούργου. Απαιτούνται μάσκες σε εσωτερικούς χώρους όπως το Σπήλαιο του Άγιου Βασίλη. Οι διοργανωτές διαθέτουν επίσης σετ αισθητηρίων με ένα παιχνίδι fidget, ωτοασπίδες, μπουκάλι νερό, αγχολυτικό αντικείμενο και προστατευτικά αυτιών διαθέσιμα για ενήλικες και παιδιά που μπορεί να χρειαστούν πρόσθετη βοήθεια για να απολαύσουν τις γιορτές.

Πράγα, Τσεχία

Στην καρδιά της Πράγας , η Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης της Πράγας και η κοντινή πλατεία Wenceslas έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου 2022.

Οι διοργανωτές της αγοράς δεν έχουν εκδώσει απαιτήσεις για είσοδο, αλλά σύμφωνα με την τσεχική αρχή τουρισμού, η χώρα απαιτεί μάσκες FFP2/KN 95 σε εσωτερικούς χώρους και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από την COVID-19 τις τελευταίες 180 ημέρες ή αρνητικό τεστ COVID-19 για την είσοδο σε πολλούς χώρους και δημόσιες εκδηλώσεις.

Πόζναν, Πολωνία

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Πόζναν , που θεωρείται σταθερά η καλύτερη στην Πολωνία και μεταξύ των κορυφαίων στην Ευρώπη, άνοιξε στην Plac Wolności στις 20 Νοεμβρίου και κλείνει στις 26 Δεκεμβρίου. Αν και θα βρείτε στην αγορά της μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη εμπειρία καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, γεμάτη γοητεία, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου λάμπει πραγματικά καθώς διοργανώνεται το διάσημο Φεστιβάλ Γλυπτικής στον Πάγο . Γλύπτες πάγου από 12 διαφορετικές χώρες θα κατέβουν στο Πόζναν από τις 10 έως τις 12 Δεκεμβρίου για να διαγωνιστούν σε παγωμένα έργα τέχνης που προκαλούν δέος.

Στρασβούργο, Γαλλία

Η παλαιότερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Γαλλίας , το Στρασβούργο υπερηφανεύεται που μεταμορφώθηκε σε «πρωτεύουσα των Χριστουγέννων».

Περισσότεροι από 300 πάγκοι θα ανοίξουν από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 26 Δεκεμβρίου. Θα απαιτούνται μάσκες σε όλη την αγορά, αλλά εάν η κατάσταση της επιδημίας επιδεινωθεί στην πόλη και τα κρούσματα φτάσουν πάνω από 200 ανά 100.000 άτομα, η αγορά θα απαιτήσει πάσο υγείας που δείχνει απόδειξη εμβολιασμού, ανάρρωσης από τον ιό ή αρνητικό τεστ COVID-19.

Βιέννη, Αυστρία

Η Vienna Dream Christmas Market  που βρίσκεται στη Rathausplatz , που ψηφίζεται σταθερά μεταξύ των πιο όμορφων αγορών στην Ευρώπη, άνοιξε στις 12 Νοεμβρίου αλλά έκλεισε στις 22 Νοεμβρίου, καθώς η Αυστρία μπήκε σε πλήρες lockdown σε όλη τη χώρα. Η αγορά αναμένεται να ανοίξει ξανά όταν το lockdown έχει προγραμματιστεί να λήξει στις 13 Δεκεμβρίου (εάν βελτιωθεί η κατάσταση της επιδημίας ) και θα διαρκέσει έως τις 26 Δεκεμβρίου. Για να την επισκεφθείτε, θα πρέπει να προσκομίσετε απόδειξη εμβολιασμού ή ανάρρωσης από την COVID-19. Οι ενήλικες δεν μπορούν πλέον να αποδεικνύουν αρνητικό τεστ COVID-19 για να συμμετάσχουν.

Οι κανόνες είναι διαφορετικοί για τα παιδιά. Τα παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά εμβολιασμού, ανάρρωσης από COVID-19 ή αρνητικό τεστ COVID-19. Αυτό μπορεί να είναι είτε ένα τεστ PCR που χορηγείται εντός 72 ωρών είτε ένα τεστ αντιγόνου εντός 48 ωρών. Οι έφηβοι ηλικίας 12-15 ετών πρέπει να επιδείξουν απόδειξη εμβολιασμού, ανάρρωσης από την COVID-19 ή αρνητικό τεστ PCR που χορηγήθηκε εντός 48 ωρών πριν.

Πηγή: lonelyplanet.com

Διαβάστε επίσης

Πόσα λαμπάκια χρειάζεστε για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας φέτος; Δείτε τον πίνακα

COVID-19 στην Ευρώπη: Αγώνας δρόμου για να “σωθούν” τα Χριστούγεννα

10 εκπληκτικά πράγματα που δεν ξέρατε για το σώμα σας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.