Αυτό προσπαθεί να πει ο σκύλος σας όταν βάζει το πόδι του πάνω σας – θα λιώσετε από τρυφερότητα

Όταν ο σκύλος σας βάζει το πόδι του πάνω σας προσπαθεί να σας πει κάτι.

Εσείς δείχνετε στον σκύλο σας στοργή και αγάπη, αλλά δεν είστε ποτέ σίγουροι αν σας αγαπάει πραγματικά.

Τα οφέλη για κάποιον που έχει σκύλο είναι πολλά και εκπληκτικά. Μελέτες δείχνουν ότι το περπάτημα με τον σκύλο σχετίζεται με αυξημένη ευτυχία (τόσο του σκύλου όσο και του ιδιοκτήτη) και ότι τα σκυλιά σπεύδουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους τους σε περιόδους δυσφορίας .

Αλλά ίσως το μεγαλύτερο όφελος από όλα είναι η σχέση αγάπης που χτίζετε με το κατοικίδιό σας. Και τώρα, έχουμε ακόμη περισσότερους λόγους να πιστεύουμε ότι αυτή η αγάπη είναι αμοιβαία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα southernliving.com.

Αυτό προσπαθεί να πει ο σκύλος σας όταν βάζει το πόδι του πάνω σας

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων πιθανότατα έχουν βιώσει το σκυλί τους να πατάει στα πόδια τους. Αν και μπορείτε να απορρίψετε αυτή την πράξη ως απλή ενόχληση, είναι στην πραγματικότητα ο τρόπος του κουταβιού σας να προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σας. Και μπορεί να σημαίνει κάτι πολύ γλυκό.

Εάν ο σκύλος σας βάλει το πόδι του πάνω σας, μπορεί να είναι ο τρόπος του να σας πει «σ’ αγαπώ».

Χαϊδεύουμε τα κουτάβια μας για να δείξουμε την αγάπη και τη στοργή μας. Αποδεικνύεται ότι κάνουν το ίδιο. «Βάζοντας το πόδι του πάνω σου ενώ τον χαϊδεύεις, επεκτείνει περαιτέρω την επαφή και ανταποδίδει στοργή», γράφει η Rebecca Forrest, εκπαιδευτής σκύλων βοήθειας, για την The Dog Clinic.

Όσα προσπαθεί να πει ο σκύλος σας όταν βάζει το πόδι του πάνω σας

Ενώ αυτή η πράξη μπορεί να ερμηνευτεί ως έκφραση αγάπης, το σκυλί σας μπορεί επίσης να αποδοθεί σε πολλά άλλα συναισθήματα. Ο σκύλος σας μπορεί να είναι ανασφαλής και να αναζητά την προσοχή σας, ένα σημάδι ότι πρέπει να του δείξετε λίγη επιπλέον αγάπη. Μπορεί επίσης να λέει ότι πεινάει. Πώς καταλαβαίνετε τι προσπαθεί πραγματικά να πει ο σκύλος σας; Όλα εξαρτώνται από το πλαίσιο.

Η γλώσσα του σώματος του σκύλου

«Κοιτάξτε την υπόλοιπη γλώσσα του σώματος του σκύλου σας», συμβουλεύει η Forrest. Εάν είστε απλώς χαλαροί στον καναπέ ή τρίβετε την κοιλιά του, το πιθανότερο είναι ότι δείχνει απλώς αγάπη σε αντάλλαγμα. Αλλά αν το κουτάβι σας δείχνει σημάδια άγχους, «όπως χτύπημα στα χείλη, χασμουρητό και επίπεδα αυτιά», μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεται ανασφάλεια και αναζητά στοργή. Η Forrest συμβουλεύει ότι εάν το συνεχές πόδι σχετίζεται με φαγητό, είναι καλύτερο να μην απαντήσετε. «Αν επιτρέψετε στον σκύλο σας να αποφασίσει πότε θα φάει, θα μπορούσε να γίνει υπέρβαρος που θα επηρεάσει την υγεία του», γράφει η Forrest.

Την επόμενη φορά που ο σκύλος σας θα σας βάλει το πόδι του για να σας πει «Σ’ αγαπώ», ξύστε τον λίγο στο κεφάλι και δείξτε του λίγη αγάπη παραπάνω.

Διαβάστε επίσης

Γιατί ο σκύλος μου με ακολουθεί παντού;

Τι να πω στο παιδί και πως να του μιλήσω για την σεξουαλική κακοποίηση

Νέα αφρικανική παραλλαγή του κορονοϊού με ανησυχητικά πολλές μεταλλάξεις

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.