Αυτό που δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε στο κρεβάτι του ξενοδοχείου

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ αυτό το ένα πράγμα στο κρεβάτι του ξενοδοχείου σας, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε στο κρεβάτι του ξενοδοχείου, εκτός αν ζητήσετε πληροφορίες για τη συχνότητα πλυσίματος και τα πρωτόκολλα ασφαλείας λόγω της COVID-19.

Στα ξενοδοχεία ειδικά στα κρεβάτια, υπάρχουν αόρατοι και επικίνδυνοι μικροοργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του κορωνοϊού.

Βέβαια, στα ξενοδοχεία ακολουθούνται αυστηρά πρωτόκολλα καθαρισμού και απολύμανσης, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον κλάδο της φιλοξενίας ως ένας τρόπος να εμφυσήσει την εμπιστοσύνη και να καθησυχάσει τους ταξιδιώτες.

Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα πράγμα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου του οποίου την καθαριότητα μπορεί να μην θέλετε πάντα να εμπιστεύεστε τυφλά.

Αυτό που δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε στο κρεβάτι του ξενοδοχείου

Το πάπλωμα στο κρεβάτι του ξενοδοχείου σας μπορεί να μην πλένεται κάθε φορά που στο δωμάτιο μένει διαφορετικός επισκέπτης.
Ακόμα κι αν δεν βρίσκεστε σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, μπορείτε να υποθέσετε με ασφάλεια ότι τα σεντόνια στο κρεβάτι σας πλένονται καλά μεταξύ των επισκεπτών. Αλλά αυτό δεν ισχύει απαραίτητα για το πάπλωμα, λέει ο Brandon Berkson, ειδικός στα ξενοδοχεία και ιδρυτής της νέας υπηρεσίας προγραμματισμού ταξιδιών HAP Concierge .

«Πολλά ξενοδοχεία δεν αλλάζουν τακτικά παπλώματα», εξηγεί ο Berkson. “Λοιπόν, έχοντας αυτό κατά νου, συχνά βγάζω το πάπλωμα πρώτα, πριν από οτιδήποτε. Και, είναι δύσκολο για μένα να το κάνω, καθώς έχω εμμονή να κοιμάμαι κουλουριασμένος με το πάπλωμά μου στο σπίτι.”

Οι ειδικοί στα ταξίδια πίσω από το One Mile at a Time αμφισβητούν επίσης τη συχνότητα του πλυσίματος των παπλωμάτων. Και ένας μικροβιολόγος αποκάλυψε στο CNN ότι τα παπλώματα στα κρεβάτια των ξενοδοχείων πλένονται σπάνια, αν όχι ποτέ.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Αυτά είναι τα 4 πράγματα που δεν πρέπει να αγγίζετε σε ένα ξενοδοχείο 

Εάν δεν είστε σίγουροι για την καθαριότητα του κρεβατιού, μπορείτε να ρωτήσετε.

Λάβετε υπόψη ότι το πάπλωμα συνήθως καλύπτεται με μία παπλωματοθήκη η οποία μπορείτε να υποθέσετε ότι έχει καθαριστεί πλήρως σε ένα κορυφαίο ξενοδοχείο. Εάν θέλετε να επιβεβαιώσετε ότι το πάπλωμά σας έχει πλυθεί, ρωτήστε τη ρεσεψιόν σχετικά με την πολιτική που εφαρμόζει το ξενοδοχείο. Ορισμένες μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων δημοσιοποιούν ή προωθούν τις πολιτικές καθαριότητας, σημειώνει η USA Today , ειδικά μετά τον COVID.

Προσοχή σε πολύχρωμα διακοσμητικά κλινοσκεπάσματα και ριχτάρια

Εκτός από τα σεντόνια και το πάπλωμα, τα οποία είναι συνήθως λευκά στα δωμάτια του ξενοδοχείου, μπορεί να δείτε μια διακοσμητική λωρίδα στο κάτω μέρος του κρεβατιού, μαζί με μια σειρά από διακοσμητικά μαξιλάρια. Αυτά συνήθως είναι σε πιο σκούρες, πολύχρωμες ή με μοτίβα αποχρώσεις, επομένως δεν φαίνονται οι λεκέδες και δεν μπορούν να πλυθούν εύκολα.

Επίσης, επιφάνειες όπως τα τηλεχειριστήρια της τηλεόρασης, μπορεί επίσης να είναι πηγές μικροβίων.
Τα σύγχρονα πρωτόκολλα της εποχής COVID θα πρέπει να φροντίζουν γι’ αυτό. Μπορεί ακόμη και να βρείτε το τηλεχειριστήριό σας μέσα σε πλαστικό. Αλλά αν δεν είστε σίγουροι, απλώς σκουπίστε το καλά με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι πριν το χρησιμοποιήσετε για να είστε ήσυχοι.

Πηγή: bestlifeonline.com

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα στην πρώτη 10άδα των χωρών με αυξημένη κατάθλιψη – 1 στους 2 στην Ευρώπη χωρίς θεραπεία

Χριστουγεννιάτικες αγορές Ευρώπης 2021: Ποιες θα είναι ανοιχτές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.