Κορονοϊός: Αυτά είναι τα 4 πράγματα που δεν πρέπει να αγγίζετε σε ένα ξενοδοχείο

Μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, ήρθε η ώρα των διακοπών και ετοιμάζεστε να κάνετε check in στο ξενοδοχείο που θα περάσετε τις διακοπές σας.

Όσο κι αν τα ξενοδοχεία τηρούν ευλαβικά τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού, μπορεί κάτι να ξεφύγει.

Πρόσφατα οι υπεύθυνοι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) μίλησαν για το ακριβώς τι πρέπει να αποφύγετε να αγγίξετε σε ένα ξενοδοχείο για να παραμείνετε ασφαλείς:

Υπολογιστές στο Business Center του ξενοδοχείου

Ο εξοπλισμός στο Business Center συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών υπολογιστών, χρησιμοποιούνται από πολλούς, οπότε σημαίνει ότι οι επιφάνειες στο πληκτρολόγιο ή το ποντίκι να έχουν αρκετούς πιθαγόνους μικροοργανισμούς, ενδεχομένως και κορονοϊό.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2018 που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Environmental Research and Public Health, το 96% των πληκτρολογίων είναι μολυσμένα με δυνητικά επιβλαβή βακτήρια. Και ενώ το COVID-19 είναι ιός, όχι βακτήριο, αυτά τα μικρόβια είναι εξίσου πιθανό να παραμονεύουν.

ΑΤΜ

Η επιδημιολόγος Allison Taylor Walker του Τμήματος Ταξιδιωτικής Υγείας του CDC, λέει ότι η συχνή χρήση των ATM από τους επισκέπτες, τους καθιστά πιθανή πηγή μετάδοσης κορονοϊού.

Για να ελαχιστοποιήσετε τον προσωπικό σας κίνδυνο μετάδοσης η Walker συνιστά τη χρήση μεθόδων πληρωμής χωρίς επαφή όποτε είναι δυνατόν.

Αυτόματοι πωλητές

Αυτό το σνακ αργά το βράδυ θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά σας. Η Walker σημειώνει ότι τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης είναι μια άλλη πιθανή πηγή μετάδοσης κορονοϊού, λόγω του αριθμού των ατόμων που είναι πιθανό να τα χρησιμοποιήσουν μέσα σε μια ημέρα.

Εάν υπάρχει κάτι που λαχταράτε σε ένα από αυτά τα μηχανήματα και δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτό, σκουπίστε την επιφάνεια με αντισηπτικά μαντηλάκια και χρησιμοποιείστε και αντισηπτικό χεριών.

Τηλεχειριστήρια

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αντισηπτικά μαντηλάκια πριν αγγίξετε το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης ή του κλιματισμού.

Η Walker λέει ότι θα ήταν καλό να αποφύγετε να αγγίζετε τα τηλεχειριστήρια του ξενοδοχείου όποτε είναι δυνατόν. Παλαιότερη μελέτη της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας διαπίστωσε ότι τα τηλεχειριστήρια ήταν από τα πιο συχνά μολυσμένα αντικείμενα στα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Σκουπίστε τα τηλεχειριστήρια με αντισηπτικό μαντηλάκι ή βάλτε τα σε μία πλαστική σακούλα για να αποφύγετε την άμεση επαφή με τα κουμπιά.

Διαβάστε επίσης

Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ: Σύσταση για αποφυγή ταξιδιού στην Ελλάδα για τους Γερμανούς

Ασφαλείς διακοπές για τα άτομα με διαβήτη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.