Μπλόκο στα ταξίδια των ανεμβολίαστων από σήμερα

-

Μπλόκο από σήμερα σε όσους είναι ανεμβολίαστοι και επιθυμούν να ταξιδέψουν. Μικροί και μεγάλοι ταξιδιώτες υπόκεινται σε νέα, έκτακτα μέτρα. Οι περιορισμοί ισχύουν για όλα τα μέσα και για λεωφορεία και για τρένα και για αεροπλάνα και για πλοία.

Τι απαιτείται από σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα απαιτείται ένα εργαστηριακό rapid test έως 48 ώρες πριν από το ταξίδι ή ένα PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών για τους ενήλικες και για τους ανηλίκους ηλικίας από 12 έως 17 ετών.

To rapid test διενεργείται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με δαπάνη του ταξιδιώτη κι έχει κόστος 10 ευρώ. Επιπλέον χρειάζεται self test για τους ανηλίκους 4-11 ετών, 24 ώρες πριν από το εκάστοτε ταξίδι. Αποδεικνύεται με υποχρεωτική επίδειξη βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr στο check-in κάθε μεταφορικού μέσου και έλεγχο γνησιότητας με την εφαρμογή covid free app από τον ιδιώτη.

Να σημειωθεί ότι η έλλειψη ενός διεθνώς αναγνωρισμένου συστήματος πιστοποίησης εμβολίου έναντι της COVID-19 εμποδίzει την ανάκαμψη των ταξιδιών, καθώς πολλοί ταξιδιώτες έχουν μπερδευτεί σχετικά με τις προϋποθέσεις και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Διαβάστε επίσης

Σε πρώτο πρόσωπο: Αν το παιδί μου δεν φορούσε κράνος, δεν θα ήταν πια εδώ

Τα καλύτερα τρόφιμα για τις ενοχλήσεις στο στομάχι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.