Κομφούζιο με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στα ταξίδια

Η έλλειψη ενός διεθνώς αναγνωρισμένου συστήματος πιστοποίησης εμβολίου έναντι της COVID-19 εμποδίzει την ανάκαμψη των ταξιδιών, καθώς πολλοί ταξιδιώτες έχουν μπερδευτεί σχετικά με τις προυποθέσεις και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας δεδομένων και αναλύσεων GlobalData, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας για το ταξίδι για το 55% των ερωτηθέντων, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα news.gtp.gr.

«Τα εμβόλια χαιρετίστηκαν ως κινητήρια δύναμη και μια λάμψη ελπίδας για τη βιομηχανία. Ωστόσο, κατακερματισμένοι κανόνες και έλλειψη αμοιβαίων συμφωνιών εξακολουθούν να περιορίζουν τα ταξίδια », δήλωσε ο Gus Gardner, αναλυτής της GlobalData.

Σύμφωνα με τον Γκάρντνερ, οι ταξιδιώτες είναι μπερδεμένοι για το πώς πρέπει να πιστοποιούν την κατάσταση εμβολιασμού τους καθώς υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες στους προορισμούς.

«Για ορισμένους προορισμούς, οι ταξιδιώτες πρέπει να περάσουν από πολλές διαδικασίες για να αποδείξουν την κατάστασή τους και αν ταξιδεύουν σε πολλές χώρες, η διαδικασία συχνά διαφέρει», είπε, προσθέτοντας ότι αν και φαίνεται ότι οι περιορισμοί έχουν χαλαρώσει, η πολυπλοκότητα της απόδειξης του εμβολιασμού θα συνεχίσει να είναι εμπόδιο στο ταξίδι .

Η έρευνα της GlobalData επισημαίνει ότι διαφορετικές χώρες υπαγορεύουν διαφορετικούς κανόνες για την απόδειξη του εμβολιασμού, από χαρτί έως ψηφιακά αρχεία.

«Η έλλειψη ψηφιοποιημένων αρχείων σε ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, καθιστά επίπονη την απόδειξη του εμβολιασμένου καθεστώτος », πρόσθεσε ο Γκάρντνερ.

Σύμφωνα με την GlobalData, με διαφορετικούς κανόνες, ορισμένοι ταξιδιώτες προτιμούν να επιλέξουν ταξίδια εσωτερικού, προκαλώντας πλήγμα σε προορισμούς που εξαρτώνται από τη διεθνή επίσκεψη.

Διαβάστε επίσης

Οδηγίες για ασφαλή ταξίδια από τον ΕΟΔΥ

Μακρινό όνειρο τα επαγγελματικά ταξίδια λόγω των μεταλλάξεων του κορονοϊού

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.