Διοικητές νοσοκομείων τηλεφωνούσαν σε ιδιώτες γιατρούς για να κάνουν εφημερίες, με εντολή Γεωργιάδη

Διοικητές νοσοκομείων σε νησιά και άλλες άγονες περιοχές τηλεφωνούσαν χθες σε ιδιώτες γιατρούς, με εντολή Άδωνι Γεωργιάδη, για να τους ζητήσουν να καλύψουν τα κενά, ειδικά στις εφημερίες και βέβαια αν ήθελαν να προσληφθούν με μπλοκάκι.

Οι διοικητές νοσοκομείων τηλεφωνούσαν σε ιδιώτες γιατρούς

Τη νέα αυτή τακτική, αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤNEWS από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Καραμανδάνειο» στην Πάτρα, όπου βρίσκεται μετά την εκκένωση του νοσοκομείου λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε κοντινή περιοχή.

Αναφερόμενος στην άρνηση των ιδιωτών γιατρών να εργαστούν σε δημόσια νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας είπε ακριβώς τα εξής::

«Εμείς δεν αντιδικούμε με την ιατρική κοινότητα, ούτε έχουμε κανένα λόγο να υποχρεώσουμε κανέναν να κάνει κάτι που δεν θέλει. Όμως σε ένα πλαίσιο καλόπιστης συνεννόησης πρέπει όλοι να μπορούμε να συνεννοούμαστε. Υπάρχουν περιοχές της χώρας που έχουμε κάνει επανειλημμένα πολλές προσκλήσεις για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού σε ειδικότητες όπως είναι οι παθολόγοι και οι παιδίατροι και βγαίνουν διαρκώς άγονες. Υπάρχει νοσοκομείο που έχουμε κάνει 14 φορές πρόσκληση για 4 παθολόγους και έχουμε 14 φορές μηδέν προσλήψεις. Παραδείγματος χάρη η Κως. Ταυτόχρονα όμως, σε αυτές τις περιοχές, υπάρχει πληθώρα στις συγκεκριμένες ειδικότητες στον ιδιωτικό τομέα. Τι λέμε εμείς στο Υπουργείο Υγείας; «Είσαι ιδιώτης γιατρός, καμία αντίρρηση, το σεβόμαστε, όμως δεν μπορείς να αδιαφορείς για το αν λειτουργεί το νοσοκομείο και για το αν οι συνάδελφοί σου δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο».

Εχθές, οι Διοικητές των νοσοκομείων των περιοχών αυτών, πήραν τηλέφωνο με δική μας εντολή έναν – έναν όλους τους γιατρούς αυτών των νοσηλευτικών ειδικοτήτων και τους κάλεσαν να προσληφθούν και να κάνουν εφημερίες με μπλοκάκι χωρίς να χρειαστεί να εκδώσω καμία υπουργική απόφαση. Δεν γνωρίζω ακόμα τα αποτελέσματα αυτής της πρόσκλησης, όταν ενημερωθώ θα σας πω.

Εμένα η διάθεσή μου δεν είναι να λάβω «υποχρεωτικά» μέτρα. Τα υποχρεωτικά μέτρα είναι η τελευταία λύση που έχει στα χέρια του το κράτος, αλλά από την άλλη δεν μπορώ και ως Υπουργός Υγείας να υποκρίνομαι ότι ένα νοσοκομείο μπορεί να λειτουργεί χωρίς παθολόγο, αυτό δεν γίνεται».

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Καρβέλης (6η ΥΠΕ) για Καραμανδάνειο: Πάνω από τα παιδιά όλοι οι γιατροί

Τι πρέπει να ξέρετε για την στέβια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.