Α. Γεωργιάδης: Στέλνει στον Εισαγγελέα πόρισμα για την ΑΕΜΥ, επί θητείας Πολάκη

Στον Εσαγγελέα Εφετών και στην Οικονομική Εισαγγελία διαβίβασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που αφορά σε εξαγορά της ΑΕΜΥ – επί θητείας Παύλου Πολάκη στο υπουργείο Υγείας – ενός Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής (ΚΕΚ/ΚΨΥ).

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στο X (πρώην twitter) ότι διαβίβασε επίσημα στην εισαγγελία το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την εξαγορά του ΚΕΚ/ΚΨΥ από την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ ΑΕ) το 2017, επί θητείας του πρώην υπουργού Παύλου Πολάκη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ανάρτησή του στο Χ για την ΑΕΜΥ αναφέρει τα εξής:

«Όπως είχα δεσμευθεί δημοσίως, διαβίβασα επίσημα στην Εισαγγελία Εφετών και στην Οικονομική Εισαγγελία το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που βρήκα στα συρτάρια, αναφορικά με την σκανδαλώδη εξαγορά από την ΑΕΜΥ ΑΕ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας) το 2017, επί θητείας του Παύλου Πολάκη,στο Υπουργείο Υγείας του ΚΕΚ/ΚΨΥ, ενός ΚΕΚ ζημιογόνου και με ανύπαρκτη υλοποίηση προγραμμάτων, που στοίχισε συνολικά 1.485.000€ στους Έλληνες φορολογούμενους! Η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος είναι υποχρέωση όλων μας».

Το ιστορικό με την ΑΕΜΥ

Στις 19 Μαΐου, μετά από αντιπαράθεση που είχε στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο είχε κατηγορήσει για κακοδιαχείριση στο νοσοκομείο Σαντορίνης, ο κ. Γεωργιάδης τον είχε προειδοποιήσει ότι θα στείλει στον Εισαγγελέα το πόρισμα για την ΑΕΜΥ ΑΕ που ήταν κρυμμένο στα συρτάρια του υπουργείου Υγείας. Σε σχετική ανάρτηση στο twitter έγραφε:

«Επειδή ο Παύλος Πολάκης με κάλεσε να ασχοληθώ με το Νοσοκομείο Σαντορίνης και την ΑΕΜΥ ΑΕ και τις καταγγελίες του για κακοδιαχείριση (γνωστής σε όλους αξιοπιστίας…) ασχολήθηκα! Ασχολήθηκα και βρήκα στα συρτάρια καταχωνιασμένο ότι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει συντάξει αναλυτικό πόρισμα ελέγχου αναφορικά με την σκανδαλώδη εξαγορά από την ΑΕΜΥ ΑΕ το 2017 επί θητείας Πολάκη στο Υπουργείο Υγείας του ΚΕΚ/ΚΨΥ, ενός ΚΕΚ ζημιογόνου και με ανύπαρκτη υλοποίηση προγραμμάτων, που στοίχισε συνολικά 1.485.000€ στους Έλληνες φορολογούμενους! Το Υπουργείο Υγείας επί Πολάκη το 2017 έκρινε σκόπιμη την μεταβίβαση του συνόλου του εταιρικού ποσοστού του ΚΕΚ προς την ΑΕΜΥ ΑΕ, παρά το ότι η καθαρή του θέση ήταν αρνητική και ανερχόταν τότε στο ποσό των -897.311,35€. Προς τούτο εγκρίθηκε η έκτακτη χρηματοδότηση της ΑΕΜΥ με 1,1εκατ€. Η απόφαση, όπως διαπιστώνει το πόρισμα της ΕΑΔ, δεν υποστηριζόταν από κάποια μελέτη σκοπιμότητας, βιωσιμότητας, σχέδιο ή άλλη επιχειρηματολογία. Και το καλύτερο; Ακολούθησαν άλλες δύο αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου του ΚΕΚ, με την τελευταία να πραγματοποιείται ως συνολική διαδικασία αυθημερόν την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, δηλαδή 2 ημέρες πριν τις Εθνικές Εκλογές του 2019 και τελευταία ημέρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή την Παρασκευή πριν τις εκλογές του 2019, μέσα στην ίδια ημέρα, λήφθηκε απόφαση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΚ, άμεση απόφαση του ΔΣ της ΑΕΜΥ ΑΕ και αυθημερόν απόφαση έκτακτης επιχορήγησης από το Υπουργείο Υγείας, με την οποία έγινε η τελευταία Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με 185.000€ που εκταμιεύθηκε την ίδια ημέρα! Αυτά δεν γίνονται! Γιατί τέτοια βιασύνη κύριε Πολάκη;…

Λοιπόν Παύλο, όταν θα μιλάς σε μένα για κακοδιαχείριση φρόντιζε να πλένεις το στόμα σου με αντισηπτικό… Και μια συμβουλή. Μην βιαστείς να απαντήσεις σε αυτή μου την ανάρτηση! Σκέψου καλά και κράτα την απάντηση για την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, όπου με εντολή μου θα διαβιβαστεί αρμοδίως το πόρισμα ώστε η Δικαιοσύνη να επιληφθεί σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους μας. Γιατί εγώ έχω μάθει στη ζωή μου όλα να είναι στο φως!»

Η πρώτη ανάρτηση Γεωργιάδη

Την ίδια ημέρα ο κ. Γεωργιάδης είχε κάνει την παρακάτω ανάρτησή απαντώντας στον κ. Πολάκη ότι «θα έχει να δώσει πολλές εξηγήσεις γιατί κάτι τόσο πολύπλοκο και φωτογραφικό αποφάσισε να το κάνει την τελευταία μέρα της θητείας του».

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης γράφει: «Είμαι βουλευτής 17 χρόνια, μέλος σε Κυβέρνηση έγινα πρώτη φορά το 2011. Έχω διατελέσει Υφυπουργός Ανάπτυξης/Ναυτιλίας και Αλιείας, Υπουργός Υγείας 2 φορές, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επί 4 χρόνια, Υπουργός Εργασίας. Ουδέποτε στην σταδιοδρομία μου είδα την τελευταία μέρα της θητείας ενός Υπουργού, να διεκπεραιώνεται αυθημερόν απόφαση και εκταμίευση τόσο μεγάλου ποσού, που δεν αφορά σε μισθοδοσία ή συντάξεις. Ο Παύλος Πολάκης θα έχει να δώσει πολλές εξηγήσεις γιατί κάτι τόσο πολύπλοκο και φωτογραφικό αποφάσισε να το κάνει την τελευταία μέρα της θητείας του (05 Ιουλίου του 2019). Την ίδια μέρα επαναλαμβάνω το τότε ΔΣ της ΑΕΜΥ έλαβε την απόφαση και την ίδια μέρα το Υπουργείο την ενέκρινε και εκταμίευσε εκατοντάδες χιλιάδες €…απίστευτο εξωφρενικό γεγονός και εξαιρετικά περίεργο. Παύλο έχεις να μας πεις κάτι για αυτό;…».

Σημειώνεται ότι η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.) είναι δημόσια επιχείρηση κοινής ωφέλειας και ιδρύθηκε με τον Ν.3293/2004 αναλαμβάνοντας την άμεση μετα-ολυμπιακή αξιοποίηση της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού, το κέντρο υγείας αποθεραπείας αποκατάστασης στην Κερατέα και το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης.

Διαβάστε επίσης

Νόμιζε ότι είχε θλάση από τη γυμναστική, αλλά το σώμα της είχε γεμίσει από θρόμβους αίματος

Τι να επιλέγετε σε ένα ιταλικό εστιατόριο, για λιγότερες θερμίδες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.