Ψηφιακή αναβάθμιση των νοσοκομείων το 2025

Το 2025 θα αποτελέσει χρονιά ορόσημο για την ψηφιακή αναβάθμιση των νοσοκομείων, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Την επόμενη χρονιά θα ολοκληρωθούν τα περισσότερα έργα ψηφιακής αναβάθμισης των νοσοκομείων που υλοποιούνται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Η ψηφιακή αναβάθμιση των νοσοκομείων, περιλαμβάνει τον ενιαίο ψηφιακό φάκελο ασθενούς, το ψηφιακό σύστημα διαχείρισης ογκολογικών ασθενών και τη ψηφιακή ενοποίηση των συστημάτων των νοσοκομείων.

Τα παραπάνω επισήμανε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους , στο πλαίσιο της διαδικτυακής συμμετοχής του στο 2ο Διεθνές Συνέδρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης με θέμα «Το μέλλον της ψηφιακής υγείας, σήμερα» που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, με συνδιοργανωτή τη CISCO.

Όπως σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους χάρη στη ψηφιακή ενοποίηση των νοσοκομείων θα δημιουργηθεί ένα νέο περιβάλλον προς όφελος του ασθενή ο οποίος όταν πηγαίνει από το ένα νοσοκομείο στο άλλο δεν θα χρειάζεται να έχει μαζί του τις εξετάσεις που έκανε καθώς αυτές θα υπάρχουν στο σύστημα και θα είναι προσβάσιμες σε όποιο νοσοκομείο πάει.

Σημείωσε επίσης ότι από το 2026 ο πολίτης χάρη σε μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα θα μπορεί να έχει πρόσβαση στον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας στον οποίο θα έχει επίσης πρόσβαση και ο γιατρός κατόπιν συναίνεσης του ασθενή. Επίσης ανέφερε ότι στον ηλεκτρονικό φάκελο θα υπάρχουν όλες οι εξετάσεις που έκανε ο ασθενής είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα υγείας.

Όσον αφορά τα νέα νοσοκομεία που θα αποκτήσει η χώρα ανέφερε ότι στα επόμενα λίγα χρόνια θα έχουν γίνει πραγματικότητα τα τρία νοσοκομεία που υλοποιούνται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ( νοσοκομείο Σπάρτης, Παιδιατρικό Θεσσαλονίκης και νοσοκομείο Κομοτηνής) , το νέο Ογκολογικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης το οποίο έχει δρομολογηθεί καθώς και το νοσοκομείο στην Κω.

 

Ο κορωνοϊός είναι εδώ: 8 θάνατοι, αύξηση κρουσμάτων και εισαγωγών

Παχυσαρκία: Τα φάρμακα που αλλάζουν τα δεδομένα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.