Δεκάδες φορεία στο Γ. Γεννηματάς: Δεν χωρούν να περάσουν ούτε οι γιατροί

Γέμισε με ράντζα η τελευταία γενική εφημερία του νοσοκομείου Αθηνών Γ. Γεννηματάς και η κατάσταση έφτασε σε τέτοιο σημείο που οι γιατροί και οι νοσηλευτές έπρεπε να κάνουν ακροβατικά και να σέρνουν τα φορεία για να μπορέσουν να χωρέσουν και να φτάσουν τους ασθενείς.

Τη φωτογραφία με τα ράντζα δημοσιεύει η ιστοσελίδα 902.gr και δείχνει τι συνέβη στην τελευταία γενική εφημερία, σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας μας το ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς.

Σε μία σκληρή της δήλωση, η Γεωργία Φιλίππα, παθολόγος στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, σημειώνει:

«Είναι μια εικόνα στοιβαγμένων κατά δεκάδες ασθενών πάνω σε φορεία, που περιμένουν ώρες για να εξεταστούν, και γιατρών και νοσηλευτών που τρέχουν πανικόβλητοι για να προλάβουν και να …χωρέσουν ανάμεσά τους, ώστε να τους περιθάλψουν.

Είναι μια εικόνα που δεν προέκυψε από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά την έχτισαν οι πολιτικές της υποστελέχωσης των νοσοκομείων, της ολοένα και βαθύτερης εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας, της διάλυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Πολιτικές εναρμονισμένες με τη λογική πως η υγεία του λαού μας είναι κόστος και βαρίδι του κρατικού προϋπολογισμού, γι αυτό και δεν διστάζει να στοιβάζει τους ασθενείς στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών που πια ασφυκτιούν. Αυτές τις πολιτικές ακολουθούν και ακολούθησαν αυτή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Κάθε 4 μέρες εμφανίζονται τα ράντζα στο Γ. Γεννηματάς 

Είτε μόνοι τους, είτε στις μεταξύ τους συνεργασίες, ο ένας έκοβε και ο άλλος έραβε. Κάθε 4 ημέρες τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας γεμίζουν εκ περιτροπής με τέτοιες εικόνες που αποδεικνύουν περίτρανα πως η κυβέρνηση έχει γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων της την ασφάλεια του λαού μας και των υγειονομικών. Κι ενώ αυτές τις εικόνες τις γνωρίζει πολύ καλά ο υπουργός εμπορίας της Υγείας, του “καλά κάναμε και κλείσαμε τα νοσοκομεία” και το σινάφι του, αρνούνται όπως και οι προκάτοχοί τους, να ικανοποιήσουν τα πάγια αιτήματα των εργαζομένων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας και άνοιγμα των νοσοκομείων.

Αντ’ αυτού, περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι για να μας πει ότι όλα βαίνουν καλώς και μπαίνει από τις πίσω πόρτες των νοσοκομείων (φοβάται την αντίδραση των εργαζομένων στις μπροστινές) για να διοργανώσει 10λεπτες φιέστες και να φωτογραφηθεί με διοικητές και παρατρεχάμενους για την “επιτυχία” των απογευματινών χειρουργείων, που παρά τη θέλησή του απορρίφθηκαν από την πλειοψηφία των νοσοκομειακών ιατρών.

Ο υπουργός που τολμά και αποκαλεί κάφρους και ανθρωπάκια τους συναδέλφους που διαμαρτύρονται ενάντια σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική, είναι ένας από τους βασικούς ηθικούς αυτουργούς της παραπάνω εικόνας, αποδεικνύοντας πως στην “καφρίλα” και τη βαρβαρότητα κρατάει τα σκήπτρα».

Διαβάστε επίσης

Γιατί θα είναι ξεχωριστό το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής – Επίσκεψη Μητσοτάκη

Γιατί κάποιοι μιλάνε στον ύπνο τους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.