Γεωργιάδης: Κριτήρια στη συνταγογράφηση διαγνωστικών εξετάσεων

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των Περιφερειακών Ενώσεων 1.400 Διαγνωστικών Εργαστηρίων σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Κατά τη συνάντησή τους, ο Άδωνις Γεωργιάδης,  δεσμεύτηκε για:

  • την εφαρμογή κριτηρίων ως προς τη συνταγογράφηση των διαγνωστικώνεξετάσεων,
  • τον τρόπο συνεργασίας για την εφαρμογή του clawback με πιο δίκαιο μηχανισμό προκειμένου να μειωθεί δραστικά, καθώς το παρόν ύψος του δεν είναι βιώσιμο για τα διαγνωστικά εργαστήρια,
  • την επανεξέταση ορισμένων από τα ποιοτικά κριτήρια ως προς τη διόρθωση κάποιων αδικιών και την αποπληρωμή της συμμετοχής των ασθενών για τις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας, κατά τους μήνες που προέβλεπε η σχετική υπουργική απόφαση την απαλλαγή από τη συμμετοχή τους,

και

  • την εφαρμογή κριτηρίων για την ορθή άσκηση ιατρικής πρακτικής σε συνδυασμό με τη ψήφιση του νόμου, όπου θα υπάρχει δραστικός έλεγχος σε περιπτώσεις προκλητής ζήτησης.

Έλεγχοι στη συνταγογράφηση διαγνωστικών εξετάσεων

Στο μεταξύ, στον ΕΟΠΥΥ, έχουν ξεκινήσει δειγματοληπτικοί έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι εξετάσεις που έχουν χρεωθεί στον Οργανισμό πραγματοποιήθηκαν από τους ασφαλισμένους.

Μιλώντας πρόσφατα στη Βουλή, η πρόεδρος του Οργανισμού, Θεανώ Καρποδίνη,  ανέφερε μεταξύ άλλων πώς «ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι το μεγάλο μας άγχος, το μεγάλο στοίχημα και το μεγάλο εργαλείο μας, για να τα καταφέρουμε». Και συνέχισε τονίζοντας ότι βασικός στόχος, είναι να φτάσουμε στο σημείο με τον Ηλεκτρονικό Φάκελο Ασφάλισης Υγείας και να έχουμε πραγματικά δεδομένα στην Υγεία τα οποία να μπορούμε να χρησιμοποιούμε για να λαμβάνουμε τις σωστές αποφάσεις.

Αλλά και ο ίδιος ο ασφαλισμένος, όπου και αν πάει, σε όποια δομή, να μη χρειάζεται να κουβαλάει τη σακούλα με τις εξετάσεις του, το εισιτήριο – εξιτήριό του από το νοσοκομείο, γιατί σήμερα εφημερεύει άλλο και λοιπά. Και να μπορεί, παράλληλα, να είναι και τα μάτια μας, και ο μεγαλύτερος ελεγκτής, στο αν τυχόν καταχωρηθεί κάτι το οποίο πραγματικά μια υπηρεσία δεν έχει λάβει», είπε η κα Καρποδίνη.

Διαβάστε επίσης 

Γεωργιάδης: Τις επόμενες μέρες η κατανομή των 300 εκατ. στη φαρμακευτική δαπάνη

Φρένο στη ”φυγή” των γιατρών από το ΕΣΥ, βάζει με ρύθμιση ο Ά. Γεωργιάδης

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.