Σε επαναλειτουργία η ΤΟΜΥ στη Γιάννουλη Θεσσαλίας

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη επισκέφθηκε την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ), της Γιάννουλης στη Θεσσαλία με αφορμή την επαναλειτουργία της μέσω Δωρεάς εξοπλισμού από το «Μαζί για το Παιδί».

Στα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου, πέραν της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη και της Προέδρου της οργάνωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρας Μαρτίνου, παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος και ο επικεφαλής του Hellenic Initiative, Μιχάλης Πρίντζος.

Το «Μαζί για το Παιδί» παρέδωσε στην ΤΟΜΥ της Γιάννουλης στη Θεσσαλία απαραίτητο εξοπλισμό για την λειτουργία του κέντρου που έχει καταστραφεί ολοσχερώς από τις πλημμύρες που σάρωσαν την περιοχή τον Σεπτέμβριο του 2023. Έπειτα από τις παρεμβάσεις του «Μαζί για το Παιδί»  η μονάδα είναι πλέον σε θέση να υποστηρίξει όλες τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Μέσω του Προγράμματος των Έκτακτων Παρεμβάσεων του «Μαζί για το Παιδί»  εξοπλίστηκε το σύνολο των χώρων της Μονάδας.

Η δωρεά του ιατρικού εξοπλισμού καλύπτει το σύνολο των καταγεγραμμένων αναγκών για την αποτελεσματική λειτουργία της μονάδας και περιλαμβάνει ιατρικά μηχανήματα όπως φορητό monitor παρακολούθησης πολλαπλών παραμέτρων, αυτόματο απινιδωτή, καρδιογράφο, ζυγαριά με αναστημόμετρο αλλά και με είδη γενικού ιατρικού εξοπλισμού  όπως στηθοσκόπια, χειρουργικά ψαλίδια και λαβίδες, κυτία αποστείρωσης κλπ.  Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ανάγκες του παιδιατρικού ιατρείου της Μονάδας σε ιατρικό εξοπλισμό όπως τραπέζι εξέτασης νεογνών-βρεφών, ηλεκτρονικό βρεφοζυγό και βρεφικό αναστημόμετρο, κλπ.

Η αίθουσα αναμονής του παιδιατρικού ιατρείου της ΤΟΜΥ, μετατράπηκε σε παιδική γωνία από την ομάδα του «Μαζί για το Παιδί»,  με στόχο τη δημιουργία ενός χώρου παιχνιδιού και κοινωνικοποίησης. Αυτοκόλλητα τοίχου, χρωματιστά τραπέζια και καρέκλες, είδη χειροτεχνίας, διαδραστικά παιχνίδια και πολλά βιβλία «φωτίζουν» την αίθουσα κάνοντας την παραμονή πιο ευχάριστη για μικρούς και μεγάλους.

Τα γραφεία των ιατρών και οι χώροι αναμονής εξοπλίστηκαν  με ολοκαίνουργια έπιπλα όπως γραφεία και καρέκλες, καθώς και με τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εκτυπωτές. Τέλος, το «Μαζί για το Παιδί»  προσέφερε τα κλιματιστικά και τους θερμοπομπούς για την ψύξη/θέρμανση της ιατρικής δομής.

Αγαπηδάκη: Ανακαίνιση σε 156 Κέντρα Υγείας

Από την πρώτη στιγμή που επλήγη η Θεσσαλία από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel βρεθήκαμε στο πεδίο, λαμβάνοντας άμεσα μέτρα για να προστατέψουμε την υγεία των κατοίκων. Σήμερα βρέθηκα και πάλι εδώ, αυτή τη φορά στην 11η ΤΟΜΥ Γιάννουλης Λάρισας η οποία ανακαινίστηκε χάρη στην πολύτιμη δωρεά του οργανισμού «Μαζί για το Παιδί».

Η 11η ΤΟΜΥ Γιαννούλης Λάρισας η οποία είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας λόγω εκτεταμένων καταστροφών από εισερχόμενα ύδατα πλέον θα μπορεί να εξυπηρετεί κανονικά τους πολίτες από τη βάση της όπως και πριν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το «Μαζί για το Παιδί» με την ευγενική υποστήριξη της Οικογένειας Γεωργίου και Κατερίνα Σακελλάρη και του The Hellenic Initiative-Ελληνική Πρωτοβουλία για την γενναιοδωρία και αφοσίωσή τους προς το κοινό καλό. Η δράση τους αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και πηγή έμπνευσης για όλους εμάς που εργαζόμαστε καθημερινά για την ευημερία και την εξέλιξη της κοινωνίας μας.

Το Υπουργείο Υγείας, στα πλαίσια της αναβάθμισης της ΠΦΥ σκοπεύει να ενισχύσει τα Κέντρα Υγείας, ανακαινίζοντας 156 ΚΥ σε όλη τη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 1983 μέχρι σήμερα, δεν έχει ξαναγίνει τέτοιας έκτασης αναβάθμιση. Είναι καθήκον μας να αναβαθμίσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, φροντίζοντας για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των πολιτών.

Διαβάστε επίσης

Αύξηση 50% στις αμοιβές των γιατρών στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας

Μνημόνιο συνεργασίας των υπουργείων Υγείας Ελλάδας και Ισραήλ

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.