Αύξηση 50% στις αμοιβές των γιατρών στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας

Υπεγράφη, από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Υφυπουργό Εργασίας, Πάνο Τσακλόγλου, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οποία αυξάνονται κατά 50% οι αμοιβές των γιατρών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), καθώς και των γραμματέων.

Επίσης, σημειώνεται ότι τα ποσά των γιατρών, μετά την αύξηση, προσαυξάνονται κατά τρία ευρώ ανά περιστατικό που εξετάζεται εκτός έδρας του εξετάζοντος ιατρού.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας της κυβέρνησης για την αναβάθμιση των υπηρεσιών των ΚΕΠΑ και την επιτάχυνση της διαδικασίας αξιολόγησης της αναπηρίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, υπεγράφη πρόσφατα ΚΥΑ, με την οποία θα προκηρυχθούν νέες θέσεις γιατρών, υπερδιπλασιάζοντας τον συνολικό αριθμό τους, αλλά και προσθέτοντας νέες ειδικότητες.

 Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε τα εξής

«Για πρώτη φορά, ενισχύουμε το προσωπικό των ΚΕΠΑ 13 χρόνια, μετά τη σύστασή τους. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν μόνο 500 γιατροί στα ΚΕΠΑ. Ο περιορισμένος αριθμός γιατρών, σε σχέση με τον μεγάλο αριθμό των συμπολιτών μας που περιμένουν να περάσουν από την Επιτροπή Αξιολόγησης έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να καθυστερεί η διαδικασία πιστοποίησης της αναπηρίας. Με σκοπό τη γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία, αυξάνουμε κατά 50% την αμοιβή των γιατρών των ΚΕΠΑ, ώστε να καταφέρουμε να αυξήσουμε και τη συμμετοχή τους.

Για την κυβέρνησή μας, αλλά και για εμένα προσωπικά, που και ως υφυπουργός Εργασίας ασχολήθηκα εντατικά με την αναπηρία, σκοπός μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς την καθημερινότητα των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Να τους διασφαλίζουμε την ίση συμμετοχή στην κοινωνία, στην αγορά εργασίας και, φυσικά, ποιότητα ζωής τόσο στους ίδιους, όσο και στις οικογένειές τους. Με μία σειρά από παρεμβάσεις, συνεχίζουμε να σπάμε τον φαύλο κύκλο του κοινωνικού αποκλεισμού. Είμαστε δίπλα σε όλες και όλους. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

Διαβάστε επίσης 

Φρένο στη ”φυγή” των γιατρών από το ΕΣΥ, βάζει με ρύθμιση ο Ά. Γεωργιάδης

Μνημόνιο συνεργασίας των υπουργείων Υγείας Ελλάδας και Ισραήλ

   

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.