Ευαγγελισμός: Στάση εργασίας στις 14 Μαρτίου για το πρώτο απογευματινό χειρουργείο

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου θα γίνει το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, και οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας το μεσημέρι.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) προκηρύσσει στάση εργασίας την Πέμπτη 14/03/24 και ώρα 13:00 – 15:00 και καλεί σε συγκέντρωση στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, αντιδρώντας στη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων.

Η ΕΙΝΑΠ σε σχετική ανακοίνωσή, κάνει λόγο, για «πολιτική που ιδιωτικοποιεί και εμπορευματοποιεί το δημόσιο σύστημα Υγείας» και καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να μη δηλώσουν συμμετοχή.

Όπως υποστηρίζουν οι γιατροί, “η κυβέρνηση της ΝΔ απογειώνει την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας. Αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες (σε όλη την Αττική λειτουργούν οι 130 στις 200) και να μπορούν όλοι οι ασθενείς να χειρουργούνται έγκαιρα, χωρίς να αναγκάζονται να ξανά πληρώσουν, επιβάλλει νόμιμο κρατικό «φακελάκι» στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία.

Οι υπόλοιποι ασθενείς καταδικάζονται να περιμένουν στις ψηφιακές λίστες αναμονής. Ξέρουμε καλά ότι η απογευματινή λειτουργία θα γίνει εις βάρος της πρωινής.

Όπως ξεκαθάρισε πολλές φορές ο υπουργός Υγείας, δεν σκοπεύει να προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες. Αντί γι’ αυτό δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες να μπαίνουν στο νοσοκομείο και να φέρνουν ή να βρίσκουν «πελατεία». Δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί αυτό το έκτρωμα! Δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας”, αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και διεκδικούν:

-Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Υγεία για όλους με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

-Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία.

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

-Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

-Αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Ένταξη στα ΒΑΕ.

Διαβάστε επίσης

Γέμισε η αγορά προϊόντα συνθετικής κάνναβης – Ανησυχούν τα ευρήματα των εργαστηριακών αναλύσεων

Πόσες θερμίδες καίμε σε μία ημέρα, χωρίς να κάνουμε απολύτως τίποτα – Πίνακας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.