Επεκτείνεται το πρόγραμμα “Νοσηλεία στο Σπίτι”

Επεκτείνεται το πρόγραμμα “Νοσηλεία στο Σπίτι” και ο  ΟΔΙΠΥ ΑΕ υπέγραψε σύμβαση με την εταιρεία CMT Prooptiki στα πλαίσια του Προγράμματος Νοσοκομειακή Φροντίδα στο Σπίτι «ΝΟΣΠΙ», για τη διενέργεια μελετών που περιλαμβάνουν από την καταγραφή των αναγκών των ασθενών, μέχρι και την πληροφορική οργάνωση και τη διαλειτουργικότητα των πληροφοριακών συστημάτων.

Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΔΙΠΥ κ. Βασίλειο Μπαλάνη, στόχος της πρωτοβουλίας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους, μέσω της παροχής έγκαιρης και αποτελεσματικής ιατρικής περίθαλψης στο οικείο περιβάλλον τους, της μείωσης του χρόνου νοσηλείας και των επανεισαγωγών και του κινδύνου λόγω των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μέσω της παροχής ασφαλούς, ολιστικής και εξατομικευμένης φροντίδας με την αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών υγείας και τη συμμετοχή διεπιστημονικών ομάδων φροντίδας.
Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.ΔΙ.ΠΥ. Βασίλης Μπαλάνης υπέγραψε σύμβαση με τον Γενικό Διευθυντή της εταιρίας CMT Prooptiki Γιώργο Μπραουδάκη για την υλοποίηση μιας σειράς επιμέρους μελετών που εντάσσονται στο πρόγραμμα ΝΟΣΠΙ.

Σε αυτές περιλαμβάνονται:
– η καταγραφή των αναγκών των ασθενών και των φροντιστών τους,
– ο προσδιορισμός 10 Κέντρων Αναφοράς,
– η ανάπτυξη του μοντέλου λειτουργίας ΝΟΣΠΙ και των προϋποθέσεων ασφαλούς εφαρμογής του,
– η διαμόρφωση των απαιτήσεων της πληροφορικής οργάνωσης και της διαλειτουργικότητας με τα υφιστάμενα Πληροφοριακά Συστήματα,
– η μελέτη βιωσιμότητας, καθώς και
– η πλήρωση των νομοθετικών και θεσμικών απαιτήσεων του προγράμματος.

Νοσηλεία στο Σπίτι

Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΔΙΠΥ κ. Βασίλειο Μπαλάνη, το πρόγραμμα ΝΟΣΠΙ αναμένεται να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία στο τέλος του 2025, παράλληλα με την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας των ασθενών και των φροντιστών τους, την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, καθώς και την πιλοτική εφαρμογή και η βελτιστοποίηση των διαδικασιών.
Το έργο ΝΟΣΠΙ εντάσσεται στη στρατηγική του Υπουργείου Υγείας και του ΟΔΙΠΥ για την προώθηση της αριστείας στην υγειονομική περίθαλψη και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ασθενών σε όλη την Επικράτεια.

Διαβάστε επίσης

Διακοπή του καπνίσματος: Τι έδειξε μελέτη για τα ηλεκτρονικά συστήματα παροχής νικοτίνης

6 διάσημοι άνθρωποι που είναι στο φάσμα του αυτισμού και μίλησαν για τα συμπτώματά τους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.