Για ένα γενόσημο φάρμακο ο ασθενής πριν έδινε 1 ευρώ και σήμερα θα δίνει 48 ευρώ – Δείτε τη συνταγή

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τεράστιας αύξησης στη συμμετοχή των ασφαλισμένων για ένα και μόνο γενόσημο φάρμακο, δίνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, απαντώντας στις εξηγήσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με τις τελευταίες αλλαγές που υπήρξαν στο δελτίο τιμών φαρμάκων και ειδικά στα γενόσημα.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής απαντώντας στη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι :
«Όχι, Δεν έχει αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων», ρωτά τον υπουργό Υγείας “που οφείλεται η παρακάτω διαφορά στο ποσό που πληρώνει ο ασφαλισμένος σε συνταγή πρό της 12/2/2024 με ίδια συνταγή που εκτελέστηκε σήμερα, για το ίδιο γενόσημο φάρμακο με ίδια διάγνωση.

Πριν, πλήρωνε το ποσό του 1 ευρώ, και σήμερα το ποσό των 50,18.

Ας μας ενημερώσει ο Υπουργός Υγείας που οφείλεται αυτή η τεράστια αύξηση σε συνταγή ασφαλισμένου για το ίδιο γενόσημο φάρμακο με ίδια διάγνωση;

Να σημειώσουμε ότι όλα τα γενόσημα αυτής της κατηγορίας έχουν την ίδια τιμή και λιανική και ασφαλιστική. Επομένως πώς θα προμηθευτεί γενόσημο ο ασφαλισμένος χωρίς να πληρώσει διαφορά;”

Διαβάστε επίσης

Τα νεότερα δεδομένα για τον παιδικό και εφηβικό καρκίνο – Στοιχεία του ΕΚΠΑ και του Συλλόγου “Ελπίδα”

Αυτά τα 3 συμπληρώματα μπορεί να αναστατώσουν τον ύπνο σας

Ένας 13χρονος θεραπεύτηκε από γλοίωμα, έναν σπάνιο όγκο εγκεφάλου – Μοναδική περίπτωση στον κόσμο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.