ΦΣΑ: Έως και 80% η αύξηση στη συμμετοχή των ασφαλισμένων σε πάνω από 1700 γενόσημα φάρμακα

Έως και 80% είναι η αύξηση στη συμμετοχή των ασφαλισμένων σε πάνω από 1700 γενόσημα φάρμακα, όπως σημειώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Από την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου που άρχισε να ισχύει το καινούριο δελτίο τιμών στα φάρμακα, οι φαρμακοποιοί γίνονται δέκτες οργισμένων αντιδράσεων από πολλούς ασφαλισμένους, τονίζει ο ΦΣΑ σε ανακοίνωσή του.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ο οποίος σημειώνει ότι αναγνωρίζει τη δίκαιη αγανάκτηση των πολιτών για την αύξηση στη συμμετοχή, διευκρινίζει ότι:

1. Οι φαρμακοποιοί δεν φέρουν καμία ευθύνη για τον καθορισμό των τιμών των φαρμάκων.

2. Οι αυξήσεις στις συμμέτοχες συγκεκριμένων, κυρίως γενοσήμων φαρμάκων, φθάνουν ακόμα και το 80%.

3. Η επιβάρυνση αφορά σε πάνω από 1700 γενόσημα φάρμακα

4.Οι λιανικές και ασφαλιστικές τιμές των φαρμάκων καθορίζονται από το Υπουργείο Υγείας και οι φαρμακοποιοί δεν έχουν οποιαδήποτε ευθύνη.

“Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η επιβάρυνση των ασφαλισμένων θα είναι της τάξης των 30 εκ. ευρώ. Αυτό θα είναι και το ποσό που θα ωφεληθούν οι φαρμακευτικές εταιρίες καταβάλλοντας αντίστοιχα λιγότερο claw back στον ΕΟΠΥΥ.

Προφανώς και αυτό είναι κυβερνητική επιλογή, στην οποία και είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι”, καταλήγει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Διαβάστε επίσης

Η μελωδία της καρδιάς: Τι είναι η νέα τεχνική ευεξίας και πώς εφαρμόζεται

Τι πρέπει να ξέρετε για τις έτοιμες σάλτσες και ποιοι πρέπει να τις απολαμβάνουν με μέτρο

Πρόγραμμα καρδιαγγειακής αποκατάστασης για όσους έχουν γεννηθεί με πρόβλημα στην καρδιά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.