Η μελωδία της καρδιάς: Τι είναι η νέα τεχνική ευεξίας και πώς εφαρμόζεται

Σε πείσμα των λιγότερο ρομαντικών, η μελωδία της καρδιάς υπάρχει και, μάλιστα, μπορούμε να την ακούσουμε. Όχι, δεν πρόκειται για ένα, ακόμη, ευφυολόγημα προς τιμήν του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά για μια τεχνική, που εδώ και χρόνια εφαρμόζεται σε χώρους υγείας και ευεξίας 29 χωρών.

- Advertisement -

Ο ιθύνων νους πίσω από την καινοτόμα τεχνική, είναι ο Rasmus Franciscus Gaupp-Berghausen, ένας εκ των πιο διάσημων ερευνητών παγκοσμίως.

Σε μια εποχή, που η αναζήτηση της αρμονίας και της ψυχικής ισορροπίας αποτελεί μέγα ζητούμενο, ο Αυστριακός ερευνητής θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα του, καθώς χρησιμοποιεί ήχο, φως και χρώμα, για να μας χαλαρώσει με τη μελωδία της δικής μας καρδιάς.

Απολαμβάνοντας τη μελωδία της καρδιάς

Ο ειδικός επιστήμονας, που έχει προσκληθεί σε περισσότερες από 40 χώρες, σε Πανεπιστήμια, συνέδρια και Μονάδες Υγείας, θα εφαρμόσει το επιστημονικό αυτό πρόγραμμα ζωντανά, στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Λειτουργικής Ιατρικής, στις 11:00 π.μ. στις 25/02/2024 στο ξενοδοχείο Royal Olympic.

- Advertisement -

Η μελωδία της καρδιάς: Τι είναι η νέα τεχνική ευεξίας και πώς εφαρμόζεταιΕιδικότερα θα παρουσιάσει την τεχνική ευεξίας, που έχει αναπτύξει, με την οποία μεταφράζει τους ήχους της καρδιάς σε έγχρωμο φως και μουσικό ήχο, μέσω αλγορίθμων των δονήσεων, δημιουργώντας, έτσι, τη “μελωδία της καρδιάς” για κάθε εξεταζόμενο άτομο.

Όπως εξηγεί: “Μεταφράζοντας τις καρδιακές συχνότητες δύο ατόμων ταυτόχρονα, μπορείτε να συνδεθείτε με ένα άλλο άτομο με ήχο και φως και να συναντήσετε πραγματική συνοχή, που βασίζεται στην καρδιά”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέθοδος εφαρμόζεται από το 2011 σε νοσοκομεία, κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας, φυσιοπαθητικά ιατρεία κ.α.

Η νέα τεχνική ευεξίας

“Μέσω του Sound of Soul, όπως ονομάζεται η τεχνική, συναντάτε τον εαυτό σας – τον καρδιακό σας παλμό, την εσωτερική σας ρυθμιστική δύναμη με τη μορφή μουσικής και έγχρωμου φωτός, αλλά χωρίς τον συνήθη συνοδευτικό φόβο μιας αρνητικής αξιολόγησης.

H συμβατική θεραπεία αντιμετωπίζει το πρόβλημα του ασθενούς δίνοντας έμφαση στην “ασθένεια”. Αντίθετα, η προσέγγιση του Sound of Soul αποσκοπεί στο να τονίσει την ομορφιά και την ευεξία του ατόμου, ενισχύοντας την εσωτερική ισορροπία, με την αντίληψη της δόνησης του ίδιου.

Το αποτέλεσμα της ακρόασης και της εμπειρίας υποστηρίζει το σώμα, ώστε να ανακτήσει την αρμονική του κατάσταση μέσω βαθιάς χαλάρωσης και να ενεργοποιήσει τις αυτορρυθμιζόμενες δυνατότητες σώματος και πνεύματος”, λέει ο Αυστριακός επιστήμονας.

Τα οφέλη

Σύμφωνα με όσους εφαρμόζουν την τεχνική, μπορεί να συμβάλει* θετικά σε:

• Ενίσχυση της εσωτερικής γαλήνης και ισορροπίας
• Αφύπνιση και βελτίωση της δημιουργικότητας
• Χαλάρωση

Επιπλέον μπορεί να ενσωματωθεί σε κάθε είδους μεθόδους και εφαρμογές υποστήριξης της ευεξίας

(*Σημείωση: Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ο σκοπός του Sound of Soul είναι να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο ευεξίας, χρησιμοποιώντας ήχο και έγχρωμο φως. Μπορεί να μην σχετίζεται με τη διάγνωση, τη θεραπεία, τον μετριασμό, την πρόληψη ή τη θεραπεία μιας ασθένειας ή πάθησης. Καμία από τις ανατροφοδοτήσεις, τα δεδομένα σύνοψης ή τα δεδομένα καταγραφής, που παρέχονται στο λογισμικό, δεν πρέπει να ερμηνεύονται ως ιατρικά διαγνωστικά και δεν αντικαθιστούν ιατρική θεραπεία και διαγνωστικά).

“Το Sound of Soul της AquaQuinta είναι ένας καθρέφτης, που καθιστά δυνατή την αντανάκλαση του εαυτού του ατόμου με τη μορφή ήχου και χρώματος φωτός.
Ξυπνά μέσα μας την επίγνωση ότι η δόνηση του καρδιακού μας παλμού είναι τόσο μοναδική, όσο το δακτυλικό μας αποτύπωμα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε άτομο παίζει μια απολύτως μοναδική και ατομική μελωδία ζωής”, επισημαίνει ο Dr Gaupp-Berghausen.

Πώς λειτουργεί

Η ιδέα της τεχνικής δεν είναι να εισαγάγει στην αγορά άλλη μια θεραπευτική συσκευή, η οποία δίνει κάθε είδους διαφορετικές θεραπευτικές υποσχέσεις. Η θεμελιώδης σκέψη του Sound of Soul είναι ότι το σώμα είναι ο θεραπευτής του εαυτού του, όταν αλληλεπιδρά στο σωστό περιβάλλον.

Ωστόσο η εσωτερική ισορροπία δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται ιδανικά με τεχνητά μέσα παραγόμενων ήχων και μουσικής, αλλά μέσω του ίδιου του ήχου του συγκεκριμένου ατόμου.

“Έτσι η τεχνική μας επιτυγχάνει, με τη μέτρηση των ηλεκτρικών παλμών του ίδιου του σώματος και την μέτρηση της μεταβλητότητας του καρδιακού παλμού (HRV), την μετατροπή του σε ήχους και έγχρωμο φως.

Επειδή η μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού, όπως ήδη υπονοούν οι λέξεις, περιγράφει ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο άθροισμα συχνοτήτων (που καλύπτουν πολύ ευρύτερο εύρος μόνο από τον μετρήσιμο παλμό), δημιουργούνται συνεχώς μεταβαλλόμενοι ήχοι και χρώματα μέσω του συστήματος Sound of Soul”, επισημαίνει ο ειδικός επιστήμονας.

Το συνέδριο Λειτουργικής Ιατρικής MED FUTURE 2024 τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Ελληνικής Εταιρίας Αθλητιατρικών Επιστημών και Ασφαλούς Άθλησης (SPORTS MED WORLD). Οι εργασίες του θα ξεκινήσουν στις 23 του μήνα και θα ολοκληρωθούν στις 25.

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών: Διάγνωση και αντιμετώπισή

Σε τροχιά ανάπτυξης ο συνεδριακός τουρισμός στην Ελλάδα

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.