Υπουργείο Υγείας: Έκτακτη συνέντευξη τύπου για την έξαρση του κορονοϊού και των αναπνευστικών λοιμώξεων

Συνέντευξη Τύπου, για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, θα παραχωρήσουν αύριο, στις 11:30 π.μ., η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ. Ειδικότερα, στη Συνέντευξη Τύπου, στο Υπουργείο Υγείας, θα συμμετέχουν, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου.

Κατά τη σημερινή, προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η αύξηση των εμβολιασμών, ιδιαιτέρως στις ευπαθείς ομάδες, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας. Άλλωστε κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε αναφέρει ότι “πρέπει να εντείνουμε την προσπάθειά μας για τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19. Έχουμε μείνει λίγο πίσω. Κάπως ξεχάσαμε ως κοινωνία την πανδημία, αλλά η πανδημία είναι παρούσα”.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν διενεργηθεί περίπου 190.000 εμβόλια έναντι της COVID-19, ενώ αυτή τη στιγμή είναι προγραμματισμένα πάνω από 50.000 ραντεβού.

Πίεση στο ΕΣΥ 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο, τα νοσοκομεία και ειδικά τα  Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), πιέζονται λόγω της αυξημένης κίνησης από ασθενείς με κορονοϊό, γρίπη και άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις.

Όπως αναφέρει, η κατάσταση, ανά νοσοκομείο, έχει ως εξής:

Κρατικό Νίκαιας

Εισήχθησαν χθες 80 ασθενείς με παθολογικά, πνευμονολογικά προβλήματα, από περίπου 45 πριν ένα μήνα.

Ευαγγελισμός

Εξυπηρετούνται στην εφημερία πάνω από 1.000 ασθενείς και εισάγονται 80 – 90 ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα.

Αττικόν

Στην τελευταία εφημερία, έγιναν 118 εισαγωγές ασθενών με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα, ενώ στις 20 Δεκεμβρίου είχαν γίνει 86 εισαγωγές.

Σισμανόγλειο

Στις τελευταίες εφημερίες, εξετάζονται 90 έως 100 ασθενείς με παθολογικά προβλήματα και εισάγονται 30 με 35 για νοσηλεία, λόγο επιπλοκών του κορονοϊού.

Ιπποκράτειο” Θεσσαλονίκης

Εξετάζονται 1.200 άτομα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, εκ των οποίων οι 120 έχουν παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα.

Νοσοκομείο Πύργου

Νοσηλεύονται πάνω από 60 ασθενείς με παθολογικά προβλήματα, ενώ η Παθολογική κλινική καλύπτεται με μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας.

Διαβάστε επίσης 

Γεωργιάδης: Φάρμακο και νοσοκομεία ψηλά στην ατζέντα

Ποιοι επανεμφανίζουν COVID-19; Το φαινόμενο rebound και ο ρόλος των αντιικών φαρμάκων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.