Γεωργιάδης: Φάρμακο και νοσοκομεία ψηλά στην ατζέντα

Φουλ οι μηχανές για άλλη μια φορά στο Υπουργείο Υγείας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε, ήδη, τις επαφές του με φορείς και με εκπροσώπους του κλάδου της Υγείας, έχοντας ψηλά στην ατζέντα το φάρμακο και τα νοσοκομεία.

- Advertisement -

Χθες είχε συναντήσεις με τους προέδρους του ΕΟΔΥ, του ΙΣΑ και της ΠΟΕΔΗΝ, στις οποίες ενημερώθηκε για την κατάσταση με τη γρίπη και την COVID-19, αλλά και για ζητήματα που αφορούν σε γιατρούς και σε συνδικαλιστές των νοσοκομείων.

Οι προτεραιότητες στην ατζέντα του Υπουργού

Η ατζέντα του Υπουργού Υγείας περιλαμβάνει κι άλλες πολλές συναντήσεις τις επόμενες ημέρες, καθώς θέλει να ενημερωθεί “από πρώτο χέρι” για τα θέματα, τα οποία έχουν άμεσο αντίκτυπο στη λειτουργία του πολύπαθου ΕΣΥ.

Ειδικά η εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων αλλά και η φαρμακευτική πολιτική προς όφελος των πολιτών κυρίως συνιστούν ζητήματα, τα οποία ο κ. Γεωργιάδης έχει πάρει “πολύ ζεστά”, θέλοντας να συνεχίσει και τις πρωτοβουλίες των απερχόμενων Υπουργών κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Πλεύρη.

- Advertisement -

Έτσι κι αλλιώς η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι οι λιγότερο ευνοημένοι πολίτες είναι η Νο1 προτεραιότητα, ώστε να υπάρξει ισότιμη αντιμετώπιση για όλους την κρίσιμη ώρα της ανάγκης.

Σε αυτό το πλαίσιο, λένε οι πληροφορίες, ο Υπουργός δεν θα ξεφύγει από τη δοκιμασμένη “συνταγή” των αιφνίδιων επισκέψεων σε νοσοκομεία και σε άλλες δομές Υγείας, προκειμένου να διαπιστώσει πώς κυλά η καθημερινότητα. Πολύ, δε, περισσότερο που η χώρα αντιμετωπίζει δύο παράλληλα επιδημικά κύματα, αυτά της γρίπης και της COVID-19 και που επίκεινται οι αλλαγές στις διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Παρουσίαση προτάσεων

Αφού ολοκληρωθεί – άμεσα είναι η πρόθεση – η “αυτοψία” και οι κατ’ ιδίαν επαφές, ο κ. Γεωργιάδης αναμένεται να παρουσιάσει στον πρωθυπουργό τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση μιας σειράς προβλημάτων στο ΕΣΥ.

Βέβαια, όπως έχει διασαφηνίσει ο ίδιος από την πρώτη στιγμή, οπότε ανέλαβε τη νέα του θέση, κάποιες αποφάσεις – προτάσεις θα είναι δύσκολες. Όπερ σημαίνει ότι δεν θα αποφευχθούν οι συγκρούσεις, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ειδικά στη φαρμακευτική πολιτική φαίνεται ότι θα δοθούν επικές “μάχες”, αν αληθεύουν οι πληροφορίες από κύκλους του Υπουργείου Υγείας. Όπως μεταφέρουν χαρακτηριστικά, “κάποιοι περιμένουν τον κ. Γεωργιάδη στη γωνία, αλλά εκείνος δεν μασάει”.

Στα σχέδια του Υπουργού Υγείας είναι να συναντηθεί με όλους τους παράγοντες, οι οποίοι σχετίζονται με τον λεγόμενο κύκλο του φαρμάκου, θεσμικούς αλλά και ανθρώπους της αγοράς. Και στόχος του είναι η αλλαγή της φαρμακευτικής πολιτικής σχετικά με το rebate και το clawback.

Διαβάστε επίσης

Γεωργιάδης: Είδε ΕΟΔΥ, ΙΣΑ, ΠΟΕΔΗΝ

Γεωργιάδης: Η φιλία με τον Χρυσοχοΐδη, το κάρμα, η ατζέντα και η Novartis

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.