Συνάντηση Βαρτζόπουλου με την ΚΕΔΕ για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος  (ΚΕΔΕ) και τον Πρόεδρο της, Δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου ενημέρωσε ο Υφυπουργός Υγείας, Δημήτριος Βαρτζόπουλος για την επικείμενη ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Η συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα καλό κλίμα με τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο να παρέχει στους εκπροσώπους των Δημάρχων το περίγραμμα της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις στους τομείς της ψυχικής υγείας και των εξαρτήσεων.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Υγείας εστίασε στην ανάγκη συμπόρευσης και συνέργειας με τους Δήμους. Οι Δήμοι έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην κοινωνική επανένταξη των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, αλλά και των εξαρτημένων ατόμων.

Επεσήμανε την ιδιαίτερη συμβολή των Κέντρων πρόληψης και των εργαζομένων αυτών, τα οποία σε συνεργασία με τους Δήμους, τόσα χρόνια, παρέχουν ουσιαστικότατες υπηρεσίες, αλλά και την αναγκαία αναδιαμόρφωση του χώρου, με την πρόληψη να εντάσσεται στον ενιαίο φορέα πρόληψης και αντιμετώπισης εξαρτήσεων.

Από την ΚΕΔΕ δόθηκε στον Υφυπουργό αναμνηστικό δώρο με τη δραχμή, από τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Σημειώνεται ότι η νέα ψυχιατρική μεταρρύθμιση προβλέπει την μετατροπή των ψυχιατρείων, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής ΔΑΦΝΙ, Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρείο και Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης σε Δίκτυα Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στην Κοινότητα, μετά τον οριστικό μετασχηματισμό των υπολοίπων 5 ψυχιατρείων την δεκαετία του 2000.

Διαβάστε επίσης

Τέλος και η Διοικήτρια του “Έλενα Βενιζέλου” – Χωρίς θέρμανση έμειναν μωρά και ασθενείς σε κτίριο του νοσοκομείου

Περιορίστε αυτές τις καθημερινές διατροφικές συνήθειες, που επηρεάζουν τα νεφρά

Ανδρική γονιμότητα: Ο κρίσιμος ρόλος της στην εξέλιξη της αναπαραγωγής

Β. Μπαλάνης δ/νων σύμβουλος ΟΔΙΠΥ: «Ο Οργανισμός δεν φτιάχτηκε, για να χαϊδεύουμε αυτιά»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.