Στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη θα ενημερώσει το Συμβούλιο για το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας και τις δράσεις Δημόσιας Υγείας, που υλοποιούνται σε εθνικό επίπεδο.

Ελλείψεις φαρμάκων και ψυχική υγεία 

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της Ε.Ε., θα συζητηθεί η ανοικτή στρατηγική αυτονομία στον τομέα της υγείας, με έμφαση στα μέτρα για την αντιμετώπιση στις ελλείψεις φαρμάκων, ενώ παράλληλα θα εγκριθεί η στρατηγική για την ψυχική υγεία.

Η ισπανική Προεδρία θα ενημερώσει, επίσης, τους Υπουργούς σχετικά με το στάδιο, στο οποίο βρίσκονται εν εξελίξει νομοθετικοί φάκελοι, όπως ο κανονισμός σχετικά με τα τέλη του EMA, ο κανονισμός για τον ευρωπαϊκό χώρο δεδομένων για την υγεία, ο κανονισμός για τις ουσίες ανθρώπινης προέλευσης και η δέσμη μέτρων για τα φαρμακευτικά προϊόντα.

16ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Δημόσιας Υγείας στις Βρυξέλλες

Πρόσφατα, η κα Αγαπηδάκη συμμετείχε στο 16ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Δημόσιας Υγείας, που διεξήχθη στο Δουβλίνο, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο επιστημονικό συνέδριο στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ανέλυσε τη Στρατηγική του Υπουργείου για την ψηφιακή υγεία και το πώς αυτή μειώνει τις ανισότητες στην Υγεία. Ειδικότερα, ανέφερε τις σημαντικές κατακτήσεις που έχει ήδη επιτύχει η χώρα μας, όπως για παράδειγμα το My Health app, όπου μπορεί ο πολίτης να βρει κάθε στοιχείο (παραπεμπτικά εξετάσεων, αποτελέσματα εξετάσεων, κτλ.), ούτως ώστε να μην επιβαρύνεται μεταφέροντας τις εξετάσεις από το ένα μέρος στο άλλο. Αναφέρθηκε, επίσης, στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (ΑΗΦΥ) και στο εθνικό αρχείο, το οποίο θα βοηθήσει πολύ στην καταγραφή μίας σειράς χρόνιων και μη, νοσημάτων.

Διαβάστε επίσης 

Αγαπηδάκη – Βουλή: Να σταματήσει η παραπλανητική προπαγάνδα κατά του εμβολιασμού

Επίθεση των φαρμακαποθηκάριων στον νέο πρόεδρο του ΕΟΦ για τις εξαγωγές φαρμάκων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.