Αγαπηδάκη – Βουλή: Να σταματήσει η παραπλανητική προπαγάνδα κατά του εμβολιασμού

Σε υψηλούς τόνους, ως «βάσιμες και παραπλανητικές», απέρριψε η αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, τις έρευνες που επικαλέστηκε ο βουλευτής της «Νίκης» Νίκος Παπαδόπουλος, ότι «υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια κατά της COVID-19.

Η αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη Ερώτηση στην Ολομέλεια, χαρακτήρισε «απαράδεκτο, με αυθαίρετα επιχειρήματα και διαστρεφόμενες έρευνες να παραπλανάτε και να τρομοκρατείτε τους πολίτες, διασπείροντας fake news» κατά των εμβολίων της COVID-19. Αυτό, είπε, «είναι τρομακτικά λυπηρό για εκλεγμένο βουλευτή και ιατρό». Κατηγόρησε το κόμμα της «Νίκης» ότι επιχειρεί «βαριά και χείριστη αντιεμβολική προπαγάνδα». Υπενθύμισε τι είχαν πει ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, ότι όποιοι «στρέφονται κατά τον εμβολιασμό του έχουν σχηματικές απόψεις», και ο Μητροπολίτηε Κορίνθου Διονύσιος, που είπε ότι οι αρνητές του εμβολίου «δεν βουτούν τη γλώσσα στο μυαλό τους πριν μιλήσουν» και «όποιος κάνει το εμβόλιο είναι περισσότερο Χριστιανός γιατί σέβεται τον άνθρωπο και την επιστήμη».

Μελέτη

Για την μελέτη στην οποία αναφέρθηκε ο βουλευτής, ο οποίος είπε ότι «25 Γερμανοί πέθαναν σε 20 ημέρες μετά τον εμβολιασμό τους», η αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, διευκρίνισε πως «η εν λόγω μελέτη είχε σκοπό να ερευνήσει κοινά ευρήματα και να περιγράψει κοινά χαρακτηριστικά μυοκαρδίτιδας σε άτομα που εμβολιάστηκαν κατά του S COVID-19 και δεν έλαβαν θεραπεία για μυοκαρδίτιδα» και προσέθεσε: «Mεταξύ των μόλις 35 περιπτώσεων που εξέτασε το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, οι αυτοψίες αποκάλυψαν άλλες αιτίες θανάτου λόγω προϋπαρχουσών ασθενειών σε ασθενείς και εκ τούτου αυτοί αποκλείστηκαν από περαιτέρω διερεύνηση.

Από τους υπόλοιπους 25 ανθρώπους, μόνο σε πέντε περιπτώσεις υπήρξαν κατά την νεκροψία ευρήματα υποψίας μυοκαρδίτιδας, οι τρεις αντιμετώπιζαν προβλήματα (αρτηριακή υπέραση, ΧΑΠ, σακχαρώδη διαβήτη και θυροειδή “Χασιμότο”) και τελικά οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να φέρουν καμία λειτουργική απόδειξη και σύνδεση μεταξύ του εμβολίου και της μυοκαρδίτιδας στις περιπτώσεις που μελέτησαν. Δεν υπάρχει καμία μελέτη που να καταγράφονται 25 θάνατοι Γερμανών από τον εμβολιασμό COVID -19».

Αγαπηδάκη για Fake News 

Απαντώντας προσωπικά στον βουλευτή, η κα Αγαπηδάκη του είπε πως «προσωπικά θλίβομαι για όσα φέρνεται στο Κοινοβούλιο γιατί -αν και το κόμμα σας είναι γνωστό για τις αντιεπιστημονικές αντιεμβολιαστικές του θέσεις- παρουσιάζεται μια δήθεν επιστημονική τεκμηρίωση με Fake News και επιχειρείτε να τα παρουσιάσετε ως σοβαρά επιχειρήματα από σοβαρά επιστημονικά περιοδικά» και προσέθεσε ότι «εσάς δεν μπορώ να σας πείσω, όμως απευθύνομαι στους πολίτες που πρέπει να πιστεύουν στην επιστήμη και όχι στα ψεύδη που παρουσιάζονται ως επιστήμη».

Η κα Αγαπηδάκη, επισήμανε ότι «μέχρι σήμερα σε όλη την υφήλιο έχουν γίνει 13,5 δισεκατομμύρια εμβολιασμοί, δηλαδή, αναλογικά έχει εμβολιαστεί δύο φορές όλος ο πληθυσμός της γης» και υπογράμμισε ότι «τα εμβόλια έσωσαν ζωές».

Πηγή φωτό : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης 

Η Ελλάδα στις Blue Zones – Η εντυπωσιακή εξέλιξη του ανθρώπου μέσα από το προσδόκιμο ζωής

Τι είπε ο Γ. Μαγιορκίνης για τον ιό Κοξάκι και την έξαρση πνευμονίας στην Κίνα

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.