Νοσοκομεία: 24ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ σήμερα Πέμπτη

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα Πέμπτη 2 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, με απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ. Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) οργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στις 8.30 το πρωί και στη συνέχεια πορεία προς το μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως το σύστημα Υγείας καλείται να ανταπεξέλθει σε έναν δύσκολο χειμώνα με 3.000 λιγότερο προσωπικό, εν μέσω κύματος μαζικής φυγής των υγειονομικών, λόγω των δυσμενών συνθηκών εργασίας και χαμηλών αμοιβών.

Το δημόσιο σύστημα “Υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒ” δεν είναι πια ελκυστικό στους επαγγελματίες. Προτιμούν τον ιδιωτικό τομέα και κυρίως το εξωτερικό, προσθέτει.

“Δεν μπορείς να προσελκύσεις υγειονομικό προσωπικό με μισθούς 1.850 ευρώ στους γιατρούς και 800 ευρώ στους νοσηλευτές, διασώστες και τους άλλους υγειονομικούς. Μισθοί που δεν καλύπτουν το κόστος διαβίωσης”, σημειώνει.

Σε σχέση με την εξαγγελία για 6.500 προσλήψεις στην Υγεία, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως, με τους ρυθμούς που εκδίδει αποτελέσματα το ΑΣΕΠ, οι προσλήψεις θα γίνουν σε τέσσερα έως πέντε χρόνια.

Για να ανακοπεί το κύμα φυγής των υγειονομικών και να γίνει ελκυστικό το ΕΣΥ, η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και του ωρομισθίου, να μην υπάρξει κανένας αποκλεισμός εργαζόμενων από το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων μονίμων εργαζομένων, εκδίωξη των εργολάβων και επαρκή χρηματοδότηση.

Διαβάστε επίσης

Έρευνα – Ο καταχρηστικός προϊστάμενος σε κάνει χειρότερο υπάλληλο

Οι πιο εκνευριστικοί ταξιδιώτες – Έρευνα για τις ενοχλητικές συνήθειες επιβατών στο αεροπλάνο

Αυτή είναι σήμερα η κατάσταση των χειρουργείων των νοσοκομείων της Αττικής – Τα κτιριακά προβλήματα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.