Οι πιο εκνευριστικοί ταξιδιώτες – Έρευνα για τις ενοχλητικές συνήθειες επιβατών στο αεροπλάνο

Οι εκνευριστικοί ταξιδιώτες είναι πολλοί και όλοι οι επιβάτες πριν μπουν στο αεροπλάνο εύχονται να μην κάτσουν δίπλα σε κάποιον που έχει ενοχλητικές συνήθειες.

Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 2.000 αεροπορικών ταξιδιωτών έριξε φως στις πιο ενοχλητικές συνήθειες επιβατών κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Με πρωτοβουλία του Skyscanner, ενός δημοφιλούς ιστότοπου σύγκρισης πτήσεων, η δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι το πιο εκνευριστικό για τους ταξιδιώτες είναι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από άλλους συνεπιβάτες.

Οι πιο εκνευριστικοί ταξιδιώτες

Το 48% των ερωτηθέντων εξέφρασε απογοήτευση με τους συνταξιδιώτες που επιδίδονται σε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Η παρεμβολή σε σειρά ατόμων που περιμένουν στην ουρά στα αεροδρόμια ήταν η δεύτερη πιο ενοχλητική συμπεριφορά, με το 43% των ερωτηθέντων να το αναφέρουν ως σημαντική πηγή εκνευρισμού. Ομοίως, οι επιβάτες που ξαπλώνουν τις θέσεις τους ενώ σερβίρεται το φαγητό ή το ποτό συγκέντρωσαν ίσο μερίδιο δυσαρέσκειας, επίσης στο 43%.

Συγκεκριμένα, το 40% των ταξιδιωτών θεώρησαν ότι η πράξη του να ξαπλώνει κανείς τη θέση του σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια της πτήσης αποτελεί παραβίαση της εθιμοτυπίας.

Το 35% εξέφρασε την ενόχλησή του για άτομα που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά gadget χωρίς ακουστικά.

Οι πρόσθετες ενοχλήσεις για τα αεροπορικά ταξίδια που αναφέρονται στην έρευνα περιλαμβάνουν επιβάτες που στέκονται όρθιοι καθώς το αεροπλάνο προσγειώνεται, αφήνουν τις αποσκευές τους σε διπλανές θέσεις ενώ κάθονται και εκείνους που διεκδικούν και τα δύο υποβραχιόνια για τον εαυτό τους.

Επιπλέον, οι επιβάτες που αφήνουν τα μαλλιά τους στο πίσω μέρος των καθισμάτων τους και εκείνοι που καταλαμβάνουν πολλές θέσεις στους χώρους αναχώρησης θεωρήθηκαν επίσης ενοχλητικοί από το 28% των ερωτηθέντων.

Συμπεριφορές όπως να μην έχουν έτοιμα τα διαβατήρια ή τις κάρτες επιβίβασης, να καθυστερούν τις ουρές ή όταν κάποιοι βγάζουν παπούτσια και κάλτσες μέσα στο αεροπλάνο, αναφέρθηκαν από το 22-24% των ερωτηθέντων.

Είναι ενδιαφέρον ότι η έρευνα αποκάλυψε ότι το 12% των ταξιδιωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο παραδέχτηκε ότι εμπλέκονται σε ορισμένες από τις ενοχλητικές συμπεριφορές οι ίδιοι, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και ευγένεια μεταξύ των επιβατών.

Πηγή: gtp.gr

Διαβάστε επίσης

63χρονη Ελληνίδα εμφάνισε θυρεοειδική οφθαλμοπάθεια μετά το εμβόλιο κατά της COVID-19

Εμμηνόπαυση και διατροφή: Τι να επιλέγετε και τι να αποφεύγετε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.