Ο ΕΟΠΥΥ θα καλύπτει υπηρεσίες σε παιδιά με βαριές αναπηρίες από τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας

Ο ΕΟΠΥΥ ξεκινά τη σύναψη συμβάσεων προκειμένου να καλύπτει υπηρεσίες σε παιδιά με βαριές αναπηρίες από τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.-Η.Φ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, υπήρξε κλίμα άριστης συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και του ΕΟΠΥΥ, ενώ μέσα από την ενεργό δράση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) ολοκληρώθηκε το επί σειρά ετών πολυαναμενόμενο ρυθμιστικό πλαίσιο για την εκκίνηση της διαδικασίας σύναψης συμβάσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.-Η.Φ.):

Στόχος είναι «η διασφάλιση των δικαιωμάτων πρόσβασης των ΑμεΑ σε ποιοτικές και επαρκείς υπηρεσίες στην κοινότητα, αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ. Εκτιμώντας τη βαρύτητα που διατηρεί για τις οικογένειες των ατόμων με αναπηρία το ζήτημα παρακολούθησης αναπτυξιακών προγραμμάτων σε Κ.Δ.-Η.Φ., καταρτίστηκε σύγχρονο συμβατικό πλαίσιο συνεργασίας που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής, καθώς αντικατοπτρίζει τις ανάγκες των ωφελούμενων και δημιουργεί ασφαλείς συνθήκες για τη λειτουργία των φορέων μέσα από την αποζημίωσή τους από τις διοικητικές υπηρεσίες του Οργανισμού, προσθέτει ο ΕΟΠΥΥ.

Με τη συμβασιοποίηση των Κ.Δ.-Η.Φ. ενισχύεται η προοπτική μετάβασης των ΑμεΑ σε ασφαλέστερο πλαίσιο στην κοινότητα, αλλά πρωτίστως διασφαλίζεται ο κοινός στόχος όλων των εμπλεκόμενων για λειτουργική και συναισθηματική σταθερότητα των ωφελούμενων και των οικογενειών τους.

Την ίδια στιγμή, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 με εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Ι. Βαρδακαστάνης παρέδωσε στον Υπουργό Υγείας ένα υπόμνημα με τα αιτήματά τους, ζητώντας την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στη Συνομοσπονδία και το υπουργείο.

Αφού έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν, δίνοντας έμφαση σε θέματα προσβασιμότητας στις δομές υγείας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την πλευρά του τους διαβεβαίωσε πως θα λάβει υπόψη του τα αιτήματά τους και τις προτάσεις τους και σημείωσε πως θα ληφθούν άμεσα οριζόντιες πολιτικές. Στόχος, όπως τόνισε, είναι η διαρκής βελτίωση των συνθηκών και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, μέλη του Δ.Σ και της Ελεγκτικής Επιτροπής της ΕΣΑμεΑ.

Διαβάστε επίσης

Μπόνους σε γιατρούς και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που στηρίζουν το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ σε ακριτικές περιοχές

Μάθιου Πέρι: Μπορεί η επίπονη άσκηση να προκαλέσει ανακοπή; Ο Δ. Ρίχτερ απαντά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.