Χρυσοχοΐδης: Προτεραιότητα το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου

Συνάντηση για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου, με τους εκπροσώπους της All Can Greece, της ελληνικής πλατφόρμας διαλόγου όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τον καρκίνο, είχε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τη συμμετοχή και της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους ασθενείς, τους επιστήμονες και τους επαγγελματίες της υγείας σε ότι αφορά στην φροντίδα των ασθενών και την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Οι εκπρόσωποι της All Can Greece εξέφρασαν στον Υπουργό τη βούλησή τους να αναλάβουν πρωτοβουλίες και δράσεις ώστε να ενισχυθεί η συνεργασία τους. Σκοπός είναι να διαμορφωθούν από κοινού πολιτικές, προκειμένου να επιτευχθεί η ουσιαστική βελτίωση της ογκολογικής περίθαλψης και της φροντίδας ασθενών στη χώρα μας.

Προτεραιότητα το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης τους ενημέρωσε πως αποτελεί προτεραιότητα, τόσο του ίδιου όσο και του υπουργείου, η δημιουργία Εθνικού Σχεδίου και Εθνικού Συμβουλίου για τον καρκίνο, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα το Εθνικό Μητρώο.

Επιπλέον, τους ζήτησε να συνεργαστούν πιο στενά και να του καταθέσουν εμπεριστατωμένα δεδομένα και υλοποιήσιμες προτάσεις, που θα βοηθήσουν στη χάραξη στρατηγικών και τη διαμόρφωση πολιτικών για την πρόληψη, τη θεραπεία και την αποκατάσταση των ασθενών με καρκίνο.

Διαβάστε επίσης

H ηχηρή απουσία της Τζούλιας, η ανησυχία των διοικητών και η πρόβλεψη του Λεφάκη

Αντιγριπικό εμβόλιο: Η “επίθεση” του Δ. Γιαννακόπουλου στην Ειρ. Αγαπηδάκη

Άνδρας με το σύνδρομο Pica είχε καταπιεί από βίδες και μπουλόνια μέχρι μενταγιόν και ακουστικά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.