Αγαπηδάκη: Άλλα 2 κρούσματα σαλμονέλας και 53 ασθενείς με γαστρεντερίτιδα στη Θεσσαλία – Νέοι έλεγχοι στο νερό

Τα νεότερα στοιχεία για τις επιπτώσεις από την κακοκαιρία Ντάνιελ στη Θεσσαλία, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεως στη Λάρισα.

Το τελευταίο 24ωρο απευθύνθηκαν στις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας 1.304 πολίτες από τη Θεσσαλία. Καταγράφηκαν 66 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού και 53 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Συνολικώς, από την έναρξη της κακοκαιρίας έως τώρα έχουν καταγραφεί 234 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 254 λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη πρόσθεσε πως αρκετοί από τους ασθενείς που εξετάσθηκαν χρειάσθηκαν εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Από τους ασθενείς με γαστρεντερίτιδα:

-5 εισήχθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας
-3 στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Ο συνολικός αριθμός των νοσηλειών εξαιτίας γαστρεντερίτιδας ανέρχεται πλέον σε 15.

Αντίστοιχα, με αναπνευστικές λοιμώξεις:

-7 ασθενείς εισήχθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
-1 ασθενής εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου

Ο συνολικός αριθμός των νοσηλευομένων ασθενών με αναπνευστικές λοιμώξεις είναι 13.

Η κυρία Αγαπηδάκη είπε ακόμα πως στη Λάρισα εντοπίστηκαν δύο νέα περιστατικά σαλμονέλας. Το ένα ανιχνεύθηκε σε παιδιατρικό ασθενή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης.

Επιπλέον, καταγράφηκε μικρή συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, που όμως δεν σχετίζεται με τα πλημμυρικά φαινόμενα. Συνολικά υπάρχουν 12 ενεργά κρούσματα, με μετάδοση από άτομο σε άτομο. Ο αριθμός των περιστατικών παρουσιάζει μείωση και δεν προκαλεί ανησυχία.

Αντίστοιχη μικρή συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας καταγράφηκε και στους Σοφάδες της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Συνολικά ήταν 7 κρούσματα. Δεν υπάρχουν άλλες συρροές στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι έλεγχοι στο νερό

Αναφερόμενη στην ποιότητα του νερού, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είπε ότι έγιναν 269 νέες λήψεις δειγμάτων στη Θεσσαλία. Όπως διαπιστώθηκε, επιδεινώθηκε η ποιότητα του νερού σε δύο περιοχές στον δήμο Τρικκαίων, στον Παλαιόπυργο και στη Ράτσα. Έτσι είναι πλέον ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

Περαιτέρω έλεγχοι στον Βόλο έδειξαν ότι οι γεωτρήσεις παρουσιάζουν ακόμα επιβάρυνση, αν και βελτιωθεί η κατάσταση. Προς το παρόν, όμως, το νερό στον Βόλο παραμένει ακατάλληλο για χρήση.

Ακατάλληλο είναι επίσης σε πολλούς άλλους δήμους, όπως στους Δήμους:

  • Πηλίου
  • Παλαμά
  • Σοφάδων
  • Λίμνης Πλαστήρα
  • Φαρσάλων
  • Κιλερέρ
  • Φαρκαδώνας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια Ημέρα για την Προστασία του Όζοντος – Τι λέει ο καθηγητής Χ. Ζερεφός

Η «άγνωστη» Φωφώ, η νέα πλατφόρμα και ο Φιλίππου που μετράει μέρες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.