Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Θεοκλής Ζαούτης, η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, θα οριστεί, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπως έχει γράψει το Healthstories.

Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχώρησε σε αλλαγές στο οργανόγραμμα του ΕΟΔΥ με την κατάργηση των δύο αντιπροέδρων και τον ορισμό διευθύνοντος συμβούλου, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει η περιθωριοποίηση του Οργανισμού στη διαχείριση της επαπειλούμενης υγειονομικής κρίσης μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Σε ότι αφορά τον νέο πρόεδρο που πιθανότατα θα αναλάβει τον ΕΟΔΥ, όπως λένε οι μέχρι στιγμής πληροφορίες,  ο καθηγητής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου έχει πλούσιο ερευνητικό έργο στην υγιεινή και επιδημιολογία, την πρόληψη των λοιμωδών νοσημάτων και την επιδημιολογική επιτήρηση και διερεύνηση επιδημιών. Μάλιστα, ο κ. Χατζηχριστοδούλου ήταν στο πλευρό της Ειρήνης Αγαπηδάκη καθ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης της στη Λάρισα και στο κυβερνητικό συντονιστικό όργανο.

Από το 1998 έως σήμερα συμμετείχε σε πολυάριθμα ερευνητικά προγράμματα, ελληνικά και διεθνή, ιδιαίτερα σημαντικά τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη. Το ερευνητικό του έργο εκφράζεται με πάνω από 220 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, με ανακοινώσεις σε συνέδρια ελληνικά και διεθνή και με τη συγγραφή άρθρων σε βιβλία ή εγχειρίδια.

Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου οργάνωσε το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στο οποίο πρέπει να σημειωθεί ότι αρχικά ήταν το μοναδικό μέλος και στο οποίο από το 2013 υπάρχει Τμήμα Μοριακής Επιδημιολογίας και σήμερα είναι συνεργαζόμενο κέντρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για θέματα του Διεθνή Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ).

Από το 2006 είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου και από τον Νοέμβριο του 2008 Επιστημονικός Υπεύθυνος του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ) Θεσσαλίας. Έχει οργανώσει και είναι Διευθυντής και Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή». Κατά τη διετία 2011-2013 διετέλεσε Εκλεγμένος Διευθυντής του Κλινικοεργαστηριακού Τομέα και κατά τα έτη 2017-2020 Εκλεγμένος Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Υπήρξε ιδρυτής και διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Επιδημιολογικής Παρακολούθησης και Παρέμβασης από το 1997 έως το 2000 και σύμβουλος σε θέματα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) από το 2011 μέχρι το 2015.

Κατά την τριετία 2001-2004 υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος υγειονομικής επιτήρησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Διαβάστε επίσης

Ελλείψεις φαρμάκων: Οι εξαγωγές, οι φαρμακαποθήκες, η ΕΕ και ο Απόστολος Βαλτάς

ΕΟΔΥ: Όσα πρέπει να προσέχουν σε φαγητό και νερό, οι πλημμυροπαθείς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.