Μητσοτάκης: Στο τέλος του έτους ξεκινά η κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Μέχρι το τέλος του έτους, ή το αργότερο τον Ιανουάριο του 2024, θα ξεκινήσει η κατασκευή του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, εκτίμησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση των συσκέψεων που είχε την Τετάρτη με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης.

«Το έργο, δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος, έχει πια συμβασιοποιηθεί, η ελληνική πολιτεία έχει ολοκληρώσει όλα όσα θα έπρεπε να έχει κάνει σχετικά με ζητήματα όπως χρήσεις γης και περιβάλλοντα χώρου», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την κατασκευή του νοσοκομείου ως ένα έργο – σταθμό για την Θεσσαλονίκη, που μαζί με τις αναβαθμίσεις των υφιστάμενων νοσηλευτικών ιδρυμάτων και την κατασκευή του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου το οποίο θα κατασκευαστεί στο στρατόπεδο Καρατάσου, θα αλλάξουν άρδην, όπως είπε, την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην πόλη.

Υπενθυμίζεται πως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ξεκίνησε και πάλι τις διαδικασίες για την κατασκευή του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και των νέων νοσοκομείων Κομοτηνής και Σπάρτης, οι οποίες είχαν ανασταλεί τον περασμένο Φεβρουάριο, λόγω των υπέρογκων οικονομικών προσφορών.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, είχε δηλώσει ότι εντός των επόμενων μηνών θα μπουν οι “μπουλντόζες” για την κατασκευή του Παιδιατρικού, ενώ σε ό,τι αφορά το Ογκολογικό διευκρίνισε πως το έργο βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. “Θα πρέπει να γίνουν τα πρώτα master plans, να γίνει μια οριοθέτηση του χώρου. Χθες το συζητούσαμε με τον κ. Χρυσοχοϊδη, πιστεύω ότι σε μερικούς μήνες θα μπορούμε να κάνουμε πιο συγκεκριμένες εξαγγελίες”, είπε. Ο κ. Δ. Βρατζόπουλος αναφέρθηκε, ακόμα, στις μεγάλες δυνατότητες κτιριακών παρεμβάσεων στα νοσοκομεία με την αξιοποίηση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ.

Διαβάστε επίσης

Ξανά σε λειτουργία η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παπανικολάου μετά την πυρκαγιά και τους 2 νεκρούς

Έλληνες γιατροί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης έσωσαν τη ζωή Τουρκάλας τουρίστριας που έπαθε έμφραγμα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.