Ξανά σε λειτουργία η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παπανικολάου μετά την πυρκαγιά και τους 2 νεκρούς

Σε 10 μέρες το αργότερο θα επαναλειτουργεί η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παπανικολάου μετά την πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 2 άτομα τον Απρίλιο του 2022.

Η Πνευμονολογική Κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου, η οποία αποκαταστάθηκε μετά την καταστροφή που υπέστη από την πυρκαγιά που προκλήθηκε τον Απρίλιο του 2022, παραδόθηκε αυτή την εβδομάδα και είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους ασθενείς, τις προσεχείς ημέρες.

Η αποκατάσταση της Κλινικής, που διαθέτει 34 κλίνες, ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο στο πλαίσιο έργου προϋπολογισμού 1.136.561,33 ευρώ, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Κλινική παραδόθηκε την περασμένη Δευτέρα, ενώ απομένει ο καθαρισμός του χώρου και η τοποθέτηση του ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού ώστε να υποδεχτεί το αργότερο εντός 10 ημερών τους ασθενείς, που προς το παρόν νοσηλεύονται σε άλλο χώρο.

Ο εξοπλισμός της Κλινικής είναι επαρκής αλλά η έλλειψη προσωπικού παραμένει δυσεπίλυτο πρόβλημα καθώς αρκετοί εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται ή παραιτούνται και δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον για την πλήρωση των θέσεων.

Το πόρισμα για την πυρκαγιά

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά που κατέστρεψε την Κλινική το πρωί της 6ης Απριλίου 2022 και στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους ξεκίνησε, σύμφωνα με την έκθεση του ειδικού πραγματογνώμονα, από τσιγάρο που είχε ανάψει ένας από τους ασθενείς. Η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε σε όλη τη Μονάδα, η οποία εκείνο το διάστημα λειτουργούσε ως κλινική COVID και χάρη στην έγκαιρη διακοπή της παροχής οξυγόνου, η πυρκαγιά δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Διαβάστε επίσης

Έλληνες γιατροί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης έσωσαν τη ζωή Τουρκάλας τουρίστριας που έπαθε έμφραγμα

Βαρτζόπουλος: Τους επόμενους μήνες ξεκινούν οι εργασίες για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.