Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Επίσκεψη στα νοσηλευτικά ιδρύματα Ηρακλείου και Χανίων

Επίσκεψη στα νοσηλευτικά ιδρύματα Ηρακλείου και Χανίων πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και συγκεκριμένα στο Βενιζέλειο και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου και στο Νοσοκομείο ‘Αγιος Γεώργιος στα Χανιά.
Ο υπουργός συναντήθηκε με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και της 7ης ΥΠΕ, τους εργαζόμενους και εκπροσώπους του Ιατρικού νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού και συζήτησε μαζί τους την κατάσταση που επικρατεί, τους στόχους της κυβέρνησης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με κύριο την υποστελέχωση του συνόλου των υγειονομικών δομών του νησιού.
Παράλληλα συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης της Ε.Ν.Ε. Βαγγέλη Παπαδάκη ο οποίος ζήτησε από τον υπουργό Υγείας την άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων με νοσηλευτικό προσωπιό, ώνταςκεξηγ στον υπουργό πως η κατάσταση που επικρατεί αφορά στο διάστημα από την πανδημία έως και σήμερα.

Προς άμεση λύση των προβλημάτων

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναγνώρισε το έργο των νοσηλευτών τις προσπάθειες που καταβάλουν ώστε να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες ενώ έλαβε γνώση για τα αιτήματα των νοσηλευτών, τις ανάγκες σχετικά με τις προκηρύξεις και τα κίνητρα που αιτείται ο κλάδος ώστε να μην υπάρχει φυγή νοσηλευτών στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, θα υπάρξει άμεση προσπάθεια για να λυθούν τα προβλήματα στα νοσοκομεία της Κρήτης ενώ τα αιτήματα των εργαζομένων όπως αναφέρθηκε θα εξεταστούν άμεσα.
Ο υπουργός συνοδευόμενος από την αν. υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και τον διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Νεκτάριο Παπαβασιλείου, συμμετείχε επίσης σε σύσκεψη στο νοσοκομείο Χανίων όπου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα, τους σχεδιασμούς της διοίκησης και τα αιτήματα του επιστημονικού προσωπικού.
Στη διήμερη επίσκεψη του σε Ηράκλειο και Χανιά, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενημερώθηκε όπως τόνισε για το σύνολο των θεμάτων που υπάρχουν, χρήζουν επίλυσης και περαιτέρω σχεδιασμού όπως και των προβλημάτων που απασχολούν το σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών παροχής υγείας.

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.