Εκδήλωση για την Πρωτοβάθμια στην Περιφέρεια Αττικής, από Θάνο Ασκητή και Ρίτα Μωραϊτάκη – Πικρού (ΕΚΤΑΠΥ)

Μεγάλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για την πρωτοβάθμια υγεία από τον Δρ. Θάνο Ασκητή, και την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΕΚΤΑΠΥ, κ. Ελευθερία (Ρίτα) Μωραϊτάκη- Πικρού, ως υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική», παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη και της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κας. Ζωής Ράπτη.

Η εκδήλωση είχε ως θέμα την υγεία, την πρόληψη, την περίθαλψη και την κοινωνική μέριμνα στην Περιφέρεια Αττικής. Το παρών έδωσαν, επίσης, ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού, κ. Δημήτριος Γαλάνης και ο Δήμαρχος Γαλατσίου, κ. Γιώργος Μαρκόπουλος και η υποψήφια Δήμαρχος Φιλοθέης, Ψυχικού, Φαίνη Χατζηαθανασιάδου.

Ο Δρ. Θάνος Ασκητής παρουσίασε τους άξονες του προγράμματος υγείας «πόρτα πόρτα» που ξεκίνησε από τη Νορβηγία και ήδη εφαρμόζεται από πολλές χώρες. Ο κ. Ασκητής σημείωσε πως η έμφαση που θα δοθεί από την Περιφέρεια Αττικής στα προγράμματα υγείας ήταν και ο κύριος λόγος που αποφάσισε να είναι υποψήφιος στο πλευρό του κ. Πατούλη. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Ο Γιώργος Πατούλης είναι ένας άνθρωπος που τον εκτιμώ πολλά χρόνια. Ξέρω την άοκνη προσπάθειά του για τον άνθρωπο. Όταν μου προτάθηκε να είμαι υποψήφιος στο συνδυασμό θυμήθηκα αυτό το πρόγραμμα που το είχα παρακολουθήσει το 2008. Ποια είναι αυτή η «πόρτα;». Είναι του σπιτιού μας, που όταν κλείσει αρχίζουν θέματα. Η ένταση, η σύγκρουση, η βία, η κακοποίηση, μπορεί και η αγάπη, η φιλία, ο έρωτας, το σεξ. Αυτή η πόρτα που κλείνει και από πίσω υπάρχει η παθολογία, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι, φορείς, πολίτες, γιατροί. Το όραμά μου είναι να ανοίξω αυτή την πόρτα. Οι δράσεις θα στηρίζουν την πρόληψη, την περίθαλψη και την φροντίδα. Και τα τρία μαζί είναι η κοινωνική μέριμνα. Τι σημαίνει μέριμνα. Να σε βοηθήσουμε, να προλάβουμε, να σου δείξουμε, να μάθεις εσύ πως θα πας το τιμόνι παρακάτω».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία Α.Ε. (ΕΚΤΑΠΥ) κα Ελευθερία (Ρίτα) Μωραϊτάκη- Πικρού, αναφέρθηκε στην ανάγκη η Περιφέρεια να εμβαθύνει στα ζητήματα της πρωτοβάθμιας υγείας λέγοντας: «Σκεφτείτε ότι στην Περιφέρεια Αττικής συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ποσοστό υπηρεσιών υγείας – πρόνοιας και ιατρικού προσωπικού ολόκληρης της Ελλάδας. Τα στοιχεία που έχω στα χέρια μου, λένε πως εδώ έχουμε το 31% των νοσοκομειακών μονάδων της χώρας και το 40% του συνόλου των οργανικών κλινών. Οπότε, νομίζω ότι όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε το μέγεθος της αλλαγής για την οποία είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε». «Τώρα είναι η στιγμή να κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις που θα θωρακίσουν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ώστε αυτή με τη σειρά της να μειώσει την επιβάρυνση που δέχεται η δευτεροβάθμια υγεία, ιδιαίτερα σε περιοχές με επιβαρυμένα χαρακτηριστικά και υψηλές συγκεντρώσεις ευάλωτου πληθυσμού, αρκετές εκ των οποίων ανήκουν και στην περιοχή στην οποία πολιτεύομαι, τον Κεντρικό Τομέα. Ο αγώνας για τη δημόσια Υγεία είναι μια σκυταλοδρομία, όπου ένας χτίζει επάνω σε αυτό που έχει κάνει ο άλλος».

Διαβάστε επίσης

Έξυπνα κόλπα και χρήσιμα εργαλεία για το ταξίδι, όταν έχετε ρευματοειδή αρθρίτιδα (φωτό)

Rooming in: Μια πρακτική που μειώνει το άγχος και ενισχύει τον δεσμό μητέρας – νεογνού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.