Έξυπνα κόλπα και χρήσιμα εργαλεία για το ταξίδι, όταν έχετε ρευματοειδή αρθρίτιδα (φωτό)

Το ταξίδι όταν έχετε ρευματοειδή αρθρίτιδα μπορεί να γίνει μία σκέτη ταλαιπωρία, αν δεν είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι με χρήσιμα εργαλεία για το νέο περιβάλλον στο οποίο θα βρεθείτε.

Μερικά απλά εργαλεία ταξιδιού και συσκευασίας μπορούν να σας βοηθήσουν να απολαύσετε ένα ταξίδι χωρίς να επιδεινώσετε τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Όταν έχετε ρευματοειδή αρθρίτιδα, συμπτώματα όπως πόνος στις αρθρώσεις και δυσκαμψία μπορεί να κάνουν το ταξίδι δύσκολο. Το κλείσιμο και το ξεκλείδωμα των αποσκευών είναι ένας πόνος όταν τα δάχτυλά σας είναι δύσκαμπτα, το να στέκεστε σε μεγάλες ουρές μπορεί να είναι σκληρό για τα γόνατά σας και το να κάθεστε στο αεροπλάνο για ώρες μπορεί να ενοχλήσει τον αυχένα σας.

Αλλά δεν χρειάζεται να περιορίσετε τα ταξίδια σας λόγω των συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Πολλά gadget και στρατηγικές που είναι διαθέσιμα σήμερα μπορούν να σας βοηθήσουν να περιηγηθείτε στον κόσμο με άνεση και ευκολία.

Πολλές συμβουλές θα έχετε λάβει ήδη από τον γιατρό σας, ενώ ένας εργοθεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για το ταξίδι σας, με συστάσεις που ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Ένας εργοθεραπευτής μπορεί να σας προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, από την αναθεώρηση τεχνικών εξοικονόμησης ενέργειας που σας εμποδίζουν να κουραστείτε μέχρι βασικές στρατηγικές προστασίας των αρθρώσεων. Π.χ. θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο απλό όσο να έχετε ένα μολύβι με μια γόμα στην τσάντα σας για να πατήσετε ένα κουμπί ανελκυστήρα και να αποφύγετε την επαναλαμβανόμενη πίεση στις αρθρώσεις σας.

Αποσκευές

Όταν έχετε ρευματοειδή αρθρίτιδα, δεν έχει να κάνει μόνο με το τι πακετάρετε, αλλά και με το πώς πακετάρετε.

Μια μικρή τσάντα χιαστί ή τσάντα ζώνης μέσης με μαγνητικό κλείσιμο για το τηλέφωνο, τις κάρτες, τα χρήματα και τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

 

 

 

Εβδομαδιαία κουτιά ταξινόμησης φαρμάκων.

Βοηθούν στη μείωση του όγκου στις τσάντες.

 

 

 

 

 

Βαλίτσες με κατεύθυνση 360 μοιρών τεσσάρων τροχών.

Είναι εύκολο να τις χειριστείτε, καθώς μπορείτε να τις σπρώξετε αλλά και να τις τραβήξετε.

 

 

 

Προσοχή στα φερμουάρ αποσκευών.

Οι αποσκευές συνήθως διαθέτουν διάφορες θήκες με φερμουάρ και ορισμένα είναι πιο σκληρά από άλλα. Η προσθήκη φερμουάρ έλξης βοηθά. Μπορείτε επίσης να δέσετε μια κορδέλα για τα μαλλιά ή ένα λαστιχάκι γύρω από το φερμουάρ. Αυτό ελαχιστοποιεί την επιβάρυνση στις επώδυνες αρθρώσεις των χεριών σας.

Κουτιά συσκευασίας.

Μπορείτε να κρατήσετε τα αντικείμενά σας οργανωμένα και να μεταφέρετε το κουτί απευθείας σε ένα συρτάρι.

 

 

 

Μαξιλάρια λαιμού.

Τα φουσκωτά μαξιλάρια λαιμού φουσκώνουν γρήγορα και εύκολα, αλλά δεν συνιστώνται εάν έχετε αναπνευστικά προβλήματα και η ταλαιπωρία με τη βαλβίδα μπορεί να είναι δύσκολη. Σκεφτείτε να έχετε έναν ιμάντα ώμου για να έχετε μαζί σας ένα μαξιλάρι λαιμού, αντί να το βάλετε στην τσάντα σας.

Εξοπλισμός ελαφριάς άσκησης.

Είναι σημαντικό για τα άτομα που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα να συνεχίσουν την άσκηση για να διατηρήσουν την ευελιξία και τη μυϊκή δύναμη, γι’ αυτό πάρτε μαζί στο ταξίδι, έναν εύκολο στη συσκευασία εξοπλισμό, όπως ζώνες αντίστασης. Χρησιμοποιήστε μπουκάλια νερού ως βάρη.

Ανοιχτήρι από καουτσούκ.

Ακόμα κι αν δεν χρειάζεται να ανοίγετε βάζα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περιστρέψετε τα χερούλια του νεροχύτη και τα πόμολα της πόρτας και να ανοίξετε τις συρόμενες γυάλινες πόρτες με ευκολία. Κρατήστε ένα στην τσάντα σας, αλλά αν αν δεν έχετε, ένα νωπό πανί μπορεί επίσης να κάνει τη δουλειά.

Γάντζος τραπεζιού.

Κρατήστε ένα στην τσάντα σας για να μπορείτε να κρεμάσετε ένα μπαστούνι ή την τσάντα σας σε ένα τραπέζι εστιατορίου, καθιστώντας λιγότερο πιθανό να το ξεχάσετε αλλά και κρατώντας το ασφαλές και προσβάσιμο.

Διαβάστε επίσης

Το LSE, οι φωτιές, το PIF και ένα κουΐζ

Μετά τις πυρκαγιές, έρχεται το μετατραυματικό στρες και η κατάθλιψη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.