Σκέρτσος προς φαρμακοποιούς: Δεν θα γίνονται τα self tests στα φαρμακεία

Τη δέσμευση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου ότι δεν θα γίνονται τα self tests στα φαρμακεία, απέσπασε σε τηλεφωνική επικοινωνία τους ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς.

Ο κ. Βαλτάς έθεσε το θέμα της αδυναμίας διενέργειας των self tests στα φαρμακεία, για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας, εν μέσω πανδημίας – όπως έγινε γνωστό από τον ΠΦΣ – ο υφυπουργός έκανε δεκτές τις αιτιάσεις του Συλλόγου και θα απαγορεύεται η διενέργεια των τεστ στα φαρμακεία, σε περίπτωση που αποφασιστεί η διάθεσή τους από τα φαρμακεία.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΠΦΣ, σύμφωνα με την οποία δεν τίθεται θέμα διενέργειας των τεστ στα φαρμακεία, έναντι αντιτίμου 2 ευρώ. Στην ανακοίνωση αναφέρονταν μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η κατηγορηματική θέση του ΠΦΣ είναι ότι συζητάμε κάτω από πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, τη δωρεάν διάθεση στους πολίτες των self test, με την προϋπόθεση να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των φαρμακείων μας και ταυτόχρονα να αποφευχθούν υγειονομικοί κίνδυνοι για τους πολίτες και το προσωπικό μας»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.