Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία»

Παράταση μιας εβδομάδας για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία».

Συγκεκριμένα, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από άτομα με αναπηρία για την συμμετοχή τους στην β’ φάση του Πιλοτικού Προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία» παρατείνεται έως την Παρασκευή 16 Ιουνίου.

Όλες οι αιτήσεις υποβάλλονται ψηφιακά στην διεύθυνση prosopikosvoithos.gov.gr , όπου και παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να απασχοληθούν ως Προσωπικοί Βοηθοί ατόμων με αναπηρία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι το πέρας του πιλοτικού Προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι τα άτομα με αναπηρία, μετά τον έλεγχο της αίτησής τους, αξιολογούνται κατ΄οίκον από ειδική διεπιστημονική επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από κοινωνικό λειτουργό, εργοθεραπευτή ή φυσικοθεραπευτή και ψυχολόγο, προκειμένου να διαπιστωθούν οι εξατομικευμένες ανάγκες καθενός.

Στη συνέχεια, λαμβάνουν την απόφαση της επιτροπής, με την οποία τους χορηγούνται έως 1.663 € μηνιαίως προκειμένου να τα αξιοποιήσουν για Προσωπική Βοήθεια.

Μέσω του Μητρώου Προσωπικών Βοηθών, θα μπορούν οι ίδιοι να επιλέξουν έναν ή περισσότερους Προσωπικούς Βοηθούς ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους.

Λεπτομέρειες στην πρόσκληση του προγράμματος: diavgeia.gov.gr

Διαβάστε επίσης

Η αποχώρηση από τη Bayer, η παρακαταθήκη του Γιάννη και η προτίμηση του Αλέξη

Δύο περιπτώσεις γυναικών με λύκο και ψυχικές παθήσεις, μπορεί να αλλάξουν την ψυχιατρική – Έρευνα από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.