Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών της Αττικής την ερχόμενη Τετάρτη 14 Ιουνίου

Σε στάση εργασίας, την ερχόμενη Τετάρτη 14 Ιουνίου, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Τα λειτουργικά προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων διογκώνονται εκθετικά κάθε ημέρα που περνάει, ενώ η εργασιακή υπερεξόντωση των ελάχιστων σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες εναπομεινάντων υγειονομικών έχει ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, αναφέρει η ΕΙΝΑΠ.

Η υποβάθμιση και εγκατάλειψη του ΕΣΥ επί δεκαετίες έχει οδηγήσει στην δημιουργία ενός δυστοπικού περιβάλλοντος που έχει αρνητική επίπτωση στην παρεχόμενη περίθαλψη, προσθέτει και συνεχίζει: “Η υποστελέχωση, η συνολική υποχρηματοδότηση του συστήματος, οι χαμηλές αμοιβές, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, δεν επιλύονται με την ιδιωτικοποίηση λειτουργιών των νοσοκομείων, ούτε με την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ούτε με την προκήρυξη θέσεων συντονιστών διευθυντών”.

Η ΕΙΝΑΠ με την στάση εργασίας διεκδικεί:

 Επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου πριν τις αντισυνταγματικές περικοπές του 2012.
 Μαζικές προσλήψεις τόσο γιατρών και νοσηλευτών, όσο και όσων άλλων ειδικοτήτων απαιτούνται.
 Μόνιμη δουλειά, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
 Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς όλων των υγειονομικών, 13ο και 14ο μισθό, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους υγειονομικούς.
 Να καταργηθούν οι νόμοι που ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ.
 Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στα νοσοκομεία.
 Αποκλειστικά δημόσια, υψηλής ποιότητας περίθαλψη για όλους τους κατοίκους της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Προσωπικός γιατρός: Επανεκκίνηση μετά τις εκλογές – Η “ντρίπλα” με τους Ιατρικούς Συλλόγους

Αναστασία Τασούλα: Η ζωή μετά τη μεταμόσχευση πνευμόνων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.