Το ΙΦΕΤ αγόρασε 15.000 φάρμακα με σεμαγλουτίδη, αλλά δεν έχουν ακόμα διανεμηθεί, λένε οι ασθενείς με διαβήτη

Σχεδόν 15.000 φάρμακα με την δραστική ουσία σεμαγλουτίδη αγόρασε το ΙΦΕΤ, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των ατόμων με διαβήτη.

Τα αντιδιαβητικά φάρμακα με σεμαγλουτίδη έχουν εξαφανιστεί από την αγορά, επειδή πολλοί προμηθεύονται το συγκεκριμένο φάρμακο με στόχο την απώλεια βάρους, χωρίς όμως να πάσχουν από διαβήτη. Το αποτέλεσμα είναι η ζήτηση να έχει εκτοξευθεί στα ύψη και τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη να μην μπορούν να προμηθευθούν το φάρμακό τους.

Tο ΙΦΕΤ αγόρασε 15.000 σκευάσματα GLP-1 με δραστική ουσία τη σεμαγλουτίδη

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) “στις 9 Μαΐου, έχοντας πληροφορηθεί από τον χώρο των φαρμακοποιών ότι το ΙΦΕΤ αγόρασε περί 15.000 σκευάσματα GLP-1 με δραστική ουσία τη σεμαγλουτίδη, θέσαμε ερώτημα στο Ινστιτούτο αναμένοντας με ελπίδα, μια απάντηση… Αν αληθεύει δηλαδή η πληροφορία αυτή και εφόσον αληθεύει, γιατί δε διανέμονται τα φάρμακα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) στους πάσχοντες που τα έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη;

Απάντηση ακόμη δεν έχουμε λάβει, τη στιγμή που μήνες τώρα άνθρωποι με Διαβήτη τύπου 2 δε λαμβάνουν το φάρμακό τους και θα έπρεπε οι ιθύνοντες να το έχουν ως πρώτη προτεραιότητα!”.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ τονίζει ακόμα ότι δεν έχει λάβει απάντηση από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη στο αίτημά της για άμεση συνάντηση μαζί του, ενώ ανακοίνωσε ότι εξασφαλίσθηκαν τα χρήματα ώστε να καλυφθεί το clawback για τις αντλίες ινσουλίνης, 2 εκατομμύρια για το 2022 και 4 εκατομμύρια για το 2023, όπως άλλωστε είχε ζητήσει.

Διαβάστε επίσης

Η διατροφή που ταλαιπωρεί τα πόδια σας

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο καλωσορίζει το νέο του μωρό στα 79: Διάσημοι μπαμπάδες που αποδεικνύουν ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.