Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο καλωσορίζει το νέο του μωρό στα 79: Διάσημοι μπαμπάδες που αποδεικνύουν ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αποδεικνύει στα 79 του ότι η ηλικία είναι πραγματικά ένας αριθμός, αφού καλωσόρισε στον κόσμο το έβδομο παιδί του.

Ο αγαπημένος βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός ανακοίνωσε το νέο σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο ET Canada. Ο De Niro συζητούσε για την τελευταία του ταινία, About My Father, όταν αποκάλυψε ότι έγινε και πάλι μπαμπάς.

Όταν η δημοσιογράφος Brittnee Blair αναφέρθηκε στα έξι παιδιά του, ο Ντε Νίρο έσπευσε να τη διορθώσει. «Επτά, στην πραγματικότητα. Μόλις έκανα ένα μωρό», της είπε. Δεν αποκάλυψε επιπλέον πληροφορίες για το παιδί, αλλά έλαμπε από περηφάνια. Το επόμενο μικρότερο παιδί του είναι η κόρη του Έλεν, η οποία είναι 11 ετών, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά του είναι ο Raphael, 46, και η Drena, 51.

Διάσημοι μπαμπάδες που αποδεικνύουν ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός

Ο Ντε Νίρο είναι ένας από τους πολλούς διάσημους άνδρες που έχουν αποκτήσει παιδιά σε αρκετά μεγαλύτερη ηλικία, όπως:

Mick Jagger: Ο frontman των Rolling Stones απέκτησε το όγδοο παιδί του, Deveraux Octavian Basil Jagger, σε ηλικία 73 ετών με την τότε κοπέλα του Melanie Hamrick.

Charlie Chaplin: Ο θρυλικός ηθοποιός και σκηνοθέτης απέκτησε το 11ο παιδί του, τον Κρίστοφερ, σε ηλικία 73 ετών με την τέταρτη σύζυγό του, Οόνα Ο’ Νιλ.

Clint Eastwood: Ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης απέκτησε το έβδομο παιδί του, τον Μόργκαν, σε ηλικία 66 ετών με την τότε σύζυγό του, Ντίνα Ρουίζ.

Steve Martin: Ο κωμικός και ηθοποιός έγινε πατέρας για πρώτη φορά σε ηλικία 67 ετών με τη σύζυγό του, Anne Stringfield, όταν υποδέχτηκαν την κόρη τους το 2012.

Rod Stewart: Ο Βρετανός τραγουδιστής απέκτησε το όγδοο παιδί του, τον Aiden, σε ηλικία 66 ετών με τη σύζυγό του, Penny Lancaster.

Rupert Murdoch: Ο μεγιστάνας των media απέκτησε το έκτο παιδί του, την Chloe, σε ηλικία 72 ετών με την τότε σύζυγό του, Wendi Deng.

Richard Gere: Ο ηθοποιός και ανθρωπιστής απέκτησε το δεύτερο παιδί του, Alexander, σε ηλικία 69 ετών με τη σύζυγό του, Alejandra Silva.

Larry King: Ο αείμνηστος τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός παρουσιαστής απέκτησε τα δύο μικρότερα παιδιά του, τον Chance και τον Cannon, σε ηλικία 65 και 66 ετών, αντίστοιχα, με την τότε σύζυγό του, Shawn Southwick.

Julio Iglesias: Ο Ισπανός τραγουδιστής απέκτησε το πέμπτο του παιδί, τον Γκιγιέρμο, σε ηλικία 63 ετών με τη σύζυγό του, Μιράντα Ράινσμπουργκερ.

Alec Baldwin: Ο ηθοποιός υποδέχτηκε σε ηλικία 64 ετών το έβδομο παιδί του με τη σύζυγό του Hilaria, τον Σεπτέμβριο του 2022.

Tony Randall: Ο αείμνηστος ηθοποιός, γνωστός για τον ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά «The Odd Couple», απέκτησε το πρώτο του παιδί, την Τζούλια, σε ηλικία 77 ετών και το δεύτερο παιδί του, τον Τζέφερσον, στα 78 του.

Bernie Ecclestone: Ο πρώην CEO της Formula 1 απέκτησε το τέταρτο παιδί του, τον Ace, σε ηλικία 89 ετών με τη σύζυγό του, Fabiana Flosi.

Τι λέει η επιστήμη για τον άνδρα που γίνεται πατέρας σε μεγαλύτερη ηλικία

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνδρες έχουν και εκείνοι βιολογικά ρολόγια, με τα επίπεδα γονιμότητας να πέφτουν μετά την ηλικία των 50 ετών. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη από το Λονδίνο, που επικαλείται το studyfinds.org οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η πιθανότητα γέννησης ζωντανού παιδιού είναι 33% χαμηλότερη εάν ο πατέρας είναι άνω των 50 ετών. Οι συγγραφείς της μελέτης λένε ότι οι ιστορίες διασημοτήτων που έκαναν παιδιά στα 60 τους έχουν συμβάλει στον μύθο ότι «η ανδρική γονιμότητα διαρκεί για πάντα».
Οι συγγραφείς της μελέτης αναφέρουν ότι οι άνδρες δεν πρέπει να αναβάλουν την πατρότητα για πολύ, γράφοντας: «Η ηλικία του πατέρα άνω των 50 επηρεάζει σημαντικά την πιθανότητα να επιτευχθεί ένας υγιής τοκετός μετά από υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Θα πρέπει όμως, να υπάρχει ένα μήνυμα δημόσιας υγείας για τους άνδρες να μην καθυστερούν την πατρότητα».

Υπάρχει και η αντίθετη άποψη. Μια ξεχωριστή μελέτη που διεξήχθη στο Λονδίνο και δημοσιεύτηκε το 2017 αναφέρει ότι υπάρχουν πλεονεκτήματα στο να κάνεις παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία. Ερευνητές στο Kings College του Λονδίνου διαπίστωσαν ότι τα αγόρια που γεννιούνται από μεγαλύτερους μπαμπάδες τείνουν να έχουν μεγαλύτερη ευφυΐα και ανησυχούν λιγότερο για το τι πιστεύουν οι άλλοι για αυτούς. Το εύρημα ισχύει ιδιαίτερα για τα αγόρια στα μαθήματα STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά). Μια πιθανή εξήγηση για τα ευρήματα των ερευνητών είναι ότι οι μεγαλύτεροι πατέρες τείνουν να έχουν καλύτερη κοινωνικοοικονομική κατάσταση, γεγονός που επιτρέπει στα παιδιά τους να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον με μεγαλύτερα ερεθίσματα και σε καλύτερα σχολεία.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν, ωστόσο, ότι οι άνδρες που έχουν παιδιά μετά τα 40 διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο συσσωρευμένης βλάβης στο DNA του σπέρματος. Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο Journal of Assisted Reproduction and Genetics, λένε ότι αυτά τα προβλήματα μπορεί να οδηγήσουν σε ανωμαλίες στα χρωμοσώματα του σπέρματος, αυξημένο κατακερματισμό του DNA του σπέρματος και υψηλότερο κίνδυνο γονιδιακών μεταλλάξεων. Ως αποτέλεσμα, οι απόγονοι μεγαλύτερων πατεράδων μπορεί να αντιμετωπίσουν αυξημένο κίνδυνο αποβολής, απώλειας εμβρύου, σπάνιες διαταραχές ενός γονιδίου, συγγενείς ανωμαλίες και ψυχιατρικές παθήσεις όπως ο αυτισμός και η σχιζοφρένεια. Τα βασικά αίτια πιστεύεται ότι σχετίζονται με γενετικά ελαττώματα στον έλεγχο της ποιότητας του σπέρματος, τα οποία καταλήγουν σε μονογονιδιακές μεταλλάξεις και επιγενετικές αλλοιώσεις σε πολλαπλές γενετικές οδούς.

Η ηλικία του πατέρα κατά τη σύλληψη θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει την κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, ιδιαίτερα κατά την εφηβεία. Πιο συγκεκριμένα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν από πατεράδες κάτω των 25 ετών και άνω των 51 ετών εμφάνισαν καλές κοινωνικές συμπεριφορές στα αρχικά στάδια ανάπτυξης, αλλά στην εφηβεία, οι κοινωνικές τους συμπεριφορές δεν ήταν αντίστοιχες με άλλους συνομήλικούς τους. Οι ερευνητές γράφουν ότι η μελέτη τους «υποδεικνύει ότι ορισμένα παιδιά που γεννιούνται από μεγαλύτερους πατεράδες μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες σε κοινωνικά περιβάλλοντα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν μπορεί να αυξάνονται καθώς μεγαλώνουν, ακόμα κι αν δεν πληρούν κανένα διαγνωστικό κριτήριο».

Και αν ανησυχείτε ότι τα ηλικιωμένα άτομα μπορεί να μην είναι σε θέση να συμβαδίσουν με τα παιδιά σωματικά, οι επιστήμονες λένε ότι τα βήματα στη βιολογική γήρανση επιτρέπουν πραγματικά στους ανθρώπους να κάνουν περισσότερα από τους ηλικιωμένους προηγούμενων γενεών. Μια μελέτη του 2019 δείχνει ότι οι ηλικιωμένοι άνδρες που έχουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικών ορμονών μπορεί να έχουν μικρότερη βιολογική ηλικία – δηλαδή μπορεί να αισθάνονται σωματικά και ψυχικά νεότεροι από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Και όπως δήλωσε ο Bu Yeap, καθηγητής Ιατρικής «οι σεξουαλικές ορμόνες όπως η τεστοστερόνη και ο ενεργός μεταβολίτης της, η οιστραδιόλη, μπορεί να αντανακλούν ή ενδεχομένως να καθορίζουν τη βιολογική νεότητα».

Διαβάστε επίσης

Γιαμαρέλλου: Η νοσοκομειακή απειλή από την Candida auris

Μεσοθεραπεία – Ανανέωση χωρίς υπερβολές και άμεση ενυδάτωση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.