Ημερίδα «Βιωσιμότητα και Ανθεκτικότητα του Συστήματος Υγείας στην Ελλάδα»

Ημερίδα με τίτλο «Βιωσιμότητα και Ανθεκτικότητα του Συστήματος Υγείας στην Ελλάδα»,  συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Υγείας, το European Observatory on Health System and Policies του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τον OOΣΑ, το EΚΠΑ (Τμήμα Νοσηλευτικής, Εργαστήριο Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας), καθώς και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην Ημερίδα, συμμετείχαν εκπρόσωποι πολλών φορέων (Υπουργείο Υγείας, ΟΔΙΠΥ, ΕΟΠΥΥ, ΕΣΑΝ, ΚεΣΥ, Ακαδημαϊκά ιδρύματα, Διοικήσεις Νοσοκομείων κτλ.), προκειμένου να εργαστούν από κοινού σε ένα υποθετικό σενάριο για τον έλεγχο της ανθεκτικότητας του συστήματος υγείας σε περιπτώσεις κρίσεων (“shock scenario”), ενώ την έναρξη κήρυξε ηη Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα.

Ανθρώπινο δυναμικό 

Το σενάριο που εξετάσθηκε αφορούσε στο Ανθρώπινο Δυναμικό του τομέα υγείας. Στο πλαίσιο εξέτασης του σεναρίου, διερευνήθηκε η δυνατότητα του συστήματος να διατηρεί τη λειτουργικότητά του σε μεταβαλλόμενες ακραίες συνθήκες, η ανθεκτικότητά του, η δυνατότητα ανάπτυξης «γρήγορων αντανακλαστικών» για τη διατήρηση τόσο ποιοτικών υπηρεσιών υγείας όσο και της ασφάλειας των ασθενών και η ικανότητα ανάκαμψης μετά από μία τέτοια κρίση. Η μεθοδολογία βασίσθηκε σε εργαλείο που έχει αναπτυχθεί από το European Observatory on Health Systems and Policies και τον ΟΟΣΑ. Τα αποτελέσματα ανέδειξαν έναν οδικό χάρτη για τις στρατηγικές που θα πρέπει να αναπτυχθούν, ώστε το ανθρώπινο δυναμικό και το σύστημα υγείας να θωρακιστούν καλύτερα στο μέλλον για καταστάσεις κρίσης.

Οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα, είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μία σφαιρική εικόνα για τις προκλήσεις που σχετίζονται με τον στρατηγικό σχεδιασμό για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα, αλλά και της προόδου που έχει σημειωθεί στο πεδίο αυτό.

Στην Ημερίδα, διατυπώθηκε από όλους τους συνδιοργανωτές η πρόθεση να επαναληφθεί μία τέτοια διοργάνωση ξανά στη χώρα μας το φθινόπωρο.

Διαβάστε επίσης 

Ημερίδα ΕΛΛΟΚ ”Γνωρίζουμε τους καρκίνους του πεπτικού συστήματος”

Πλεύρης: Ψευδή στοιχεία για τον εμβολιασμό από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ καθηγητή Ιατρικής κ. Ηλιόπουλο

Συστάσεις του ΠΙΣ προς γιατρούς και φαρμακοποιούς για την σεμαγλουτίδη και το αδυνάτισμα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.